Volledig scherm
Mark Kapteijns, Ans Buys en Gerard van Esch (vlnr) ontvingen de prijs uit handen van Wim van de Donk, voorzitter van het Brabants cultuurfonds. © Angeline Swinkels

Van de Donk deelt Brabant Bokaal uit aan Mark Kapteijns uit Wintelre

DEN BOSCH - Die bevlogen Brabanders zijn maandag in de prijzen gevallen voor hun buitengewone inzet voor cultuur en natuur in Brabant. Ans Buijs, Gerard van Esch en Mark Kapteijns ontvingen de Brabant Bokaal uit handen van Wim van de Donk, commissaris van de Koning.

Kapteijns uit Wintelre ontvangt de prijs voor zijn belangrijke bijdrage aan het natuurbewustzijn in Brabant. Met zijn natuurfilms vergroot hij het besef dat de natuur beschermd moet worden.

Waalwijker Esch krijgt de Brabant Bokaal voor zijn ‘jarenlange vasthoudende en inspirerende’ inspanningen voor behoud en zinvolle herbestemming van uniek onvervangbaar cultureel en natuurlijk erfgoed. Zo heeft hij grote verdiensten voor de stichting Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen.

Buijs dankt haar onderscheiding aan haar ‘onvermoeibare inzet voor cultuureducatie in Brabant en ver daarbuiten. Ook is de Heusdense actief voor tal van culturele instellingen.

Sinds 2008 kent het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks aan maximaal drie personen de Brabant Bokaal toe.