Volledig scherm
© Thinkstock

Veel nieuw groen voor Eersel

EERSEL - De gemeente Eersel heeft er flink wat groen bij gekregen. 35.500 nieuwe planten en 68 nieuwe bomen zijn er onlangs geplant. Dat was hard nodig, omdat de afgelopen twee droge zomers voor flink wat groenschade hebben gezorgd.

Afgestorven

De nodige planten en bomen zijn afgestorven of niet voldoende aangegroeid, meldt Eersel in de gemeenteberichten. Verschillende groenaannemers en Kempenplus zijn in bijna alle kernen van de gemeente (behalve Steensel) met de grote herbeplanting aan de slag gegaan. Er zijn 35.500 nieuwe planten in de grond gezet en ook nog eens 68 nieuwe bomen geplant. Alleen in Steensel wordt de herbeplanting in een later stadium-tijdens de herinrichting van dit dorp- uitgevoerd. 

Biodiversiteit

In sommige gevallen is ervoor gekozen andere soorten planten of bomen aan-of terug te planten, om te zorgen voor meer biodiversiteit en vitaliteit in het openbare groen. Deze nieuwe soorten zouden beter bestand zijn tegen ons veranderende klimaat, aldus de gemeente. 

De gemeente heeft daarnaast ingezet op bodemverbetering om de (nieuwe) planten en bomen in een betere conditie te houden. De bodem van de meeste plantsoenen zijn afgedekt met snippers olifantengras. Olifantengras zorgt voor minder verdamping zodat de grond langer vochtig blijft. Planten kunnen zo beter wortelen, waardoor ze beter aangroeien, schrijft de gemeente. Bijkomend voordeel: deze snippers zorgen voor minder onkruid.