Terwijl op de achtergrond het brede WIJzer-team vergadert, hebben op de voorgrond vier van de vijf dorpsondersteuners overleg. Vlnr; Yvonne Peijs (Middelbeers), Tiny van de Ven (Oirschot), Hennie Deenen (Oostelbeers) en Nico van den Borne (Stille Wille). Claran van Gerven  (Oirschot) is nieuw en staat nog niet op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Terwijl op de achtergrond het brede WIJzer-team vergadert, hebben op de voorgrond vier van de vijf dorpsondersteuners overleg. Vlnr; Yvonne Peijs (Middelbeers), Tiny van de Ven (Oirschot), Hennie Deenen (Oostelbeers) en Nico van den Borne (Stille Wille). Claran van Gerven (Oirschot) is nieuw en staat nog niet op de foto. © DCI Media

Veelbelovende start ‘Oirschots model’ zorg en welzijn

OIRSCHOT - Oirschot heeft zorg en welzijn bij één partij ondergebracht en zet nadrukkelijk in op informele zorg en preventie. De eerste ervaringen zijn veelbelovend.

Er wordt inmiddels voorzichtig gesproken over het ‘Oirschots model’, of de ‘Oirschotse aanpak’. De manier waarop de gemeente Oirschot de toegang tot zorg en welzijn heeft georganiseerd, kan op steeds meer belangstelling rekenen. Meerdere gemeenten uit het land brachten al een bezoek. En ook kamerlid Martin Worsdörfer kwam langs. ‘Dit wordt een voorbeeld voor anderen’, twitterde de VVD’er na afloop.