Volledig scherm
Het werk aan de brug is begonnen. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Veelbesproken brug in Oirschot komt er nu toch

OIRSCHOT - Grote bergen zwart zand, bouwhekken met waarschuwend rood-wit lint en grondverzetmachines; aan de Parallelweg in Oirschot zijn overduidelijk de werkzaamheden gestart voor het realiseren van de nieuwe, veelbesproken langzaamverkeersbrug.

Onder leiding van Ballast Nedam is loon- en grondverzetbedrijf Bruurs begonnen met de grondwerken aan de noordzijde (de kant van het centrum). René Bruurs licht toe: ,,Momenteel zijn we bezig met de grondverbetering voor de poeren van de brug. In principe is het de bedoeling dat de brug aan het einde van het jaar gereed is. Daarna volgen de bestratingswerken. Het speeltoestel met klimpalen dat nu is weggehaald, wordt later teruggeplaatst. Op de site van de gemeente is de planning te volgen.

  1. Onrust in de landbouwsector betekent nieuwe hoop voor nertsenfokkers

    Onrust in de landbouw­sec­tor betekent nieuwe hoop voor nertsenfok­kers

    GEMERT-BAKEL - Brabant heeft een zware inbreng als het gaat om nertsenhouderijen, hier worden meer dan de helft van alle pelsdieren gefokt, in Gemert-Bakel zelfs ongeveer een kwart. In 2013 werd een wet aangenomen die pelsdierhouders dwingt te stoppen in 2024 en er is géén opkoopregeling. Maar die wet staat nu ter discussie. Het ministerie van Landbouw bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met de nertsenhouders over aanpassingen van de wet.