De veertigste editie van de Stinselse Avond, met Roodkapje.
Volledig scherm
De veertigste editie van de Stinselse Avond, met Roodkapje. © Ad Adriaans

Veertigste Stinselse Avond sprookjesachtig mooi

STEENSEL - De veertigste editie van de Stinselse Avond voltrok zich vrijdag in een sprookjesachtige sfeer. Door de vrijwilligers was een prachtig decor gecreëerd waarin alle acts volledig tot hun recht kwamen.

Zo vulden de jongste danseresjes van Sidanza het podium als Roodkapjes. Met lange linten gaven zij aan hun dans een extra dimensie. 

Het duo Iets Nieuws kwam zoals gebruikelijk met iets nieuws. Ditmaal beeldden ze een aantal bekende nummers uit. Rennend over het podium kwamen ze steeds weer met andere attributen uit de coulissen. Het optreden van 'Er was eens...' deed een stevig beroep op de lachspieren van de volle zaal. In de hoedanigheid van pastoor ging Frank van der Aa in De Höllekes op zoek naar volgelingen. Tijdens een hilarische mis in de mobiele kerk konden de Tien Geboden worden afgekocht tijdens de collecte. En deze keer werd er niet voor het zingen de kerk uitgegaan. 

Opvolger

Jarenlang was Wil Habraken een vaste waarde in de ton tijdens de Stinselse Avond. In zijn zoon Rob kent hij een meer dan waardige opvolger. De debutant kreeg de zaal plat met zijn act als sprookjesverteller met een spraakgebrek. Zo verhaalde hij op onnavolgbare wijze over Weeuwsnitje en Koodrapje.

Roodkapje was deze editie erg populair. Ook enkele telgen uit de familie Rombauts deden een komische act als 'Roodkapje en de zeven dwergen'. Live zang was er van Kelly van Nunen en Anne van Hoof die zelfs nog een knallende toegift gaven. Van buiten Steensel gaven Antoine van den Waardenburg, Carolien van der Heijden en John van Bree acte de présence in de ton. Cor en Theo van de Broek zijn al veertig jaar betrokken bij de organisatie van het evenement. Zij werden daarvoor in het zonnetje gezet. Geen sprookje is het afscheid van presentator Koen Romeijnders. Na acht jaar geeft hij de microfoon over aan zijn opvolgster: Kelly van Nunen.