Veldhovense tiener speelde bijzondere bijrol bij crash Britse bommenwerper in 1944 in Vessem

videoVESSEM - Een Veldhovense tiener speelde een wonderlijke bijrol in het verhaal over de crash van een Britse bommenwerper in Vessem in 1944. Gedreven door nieuwsgierigheid en jeugdige onbevangenheid ging de nu 93-jarige Joop van den Boom destijds kijken bij het vliegtuigwrak. Hij werd in de kraag gegrepen door een Duitse militair.

Direct sprong hij ’s avonds samen met een maat op de fiets naar Vessem, toen hij er in zijn woonplaats Veldhoven-Dorp lucht van had gekregen dat daar een Brits oorlogsvliegtuig was neergestort. Tot in het kleinste detail weet Joop van den Boom (93) te vertellen over het jongensboekavontuur dat hem in mei 1944 tijdens de oorlog als 17-jarige overkwam. Eenmaal op de plek van de crash, in het Vessemse weiland Molenbroek, meende hij in de schemering tussen de brokstukken het staartstuk te ontwaren van de neergehaalde Lancaster-bommenwerper.

  1. Bergeijk geniet op drukke wieleravond van Australische cyclobeulen

    Bergeijk geniet op drukke wiele­ravond van Australi­sche cyclobeu­len

    Op een prachtige wieleravond hield een kwartet Australische ‘cyclobeulen’ dinsdag huis in de ronde van Bergeijk. Niet alleen waren er vele honderden toeschouwers aan de meet te vinden. Ook Bergeijkenaren kwamen in heerlijke weersomstandigheden massaal uit de huizen om de galavoorstelling van de ‘Down Under-hardrijders’ te aanschouwen. Ze domineerden zoals een Kempencriterium zelden is gedomineerd en bezetten de eerste vier plekken in de eindrangschikking.