De schuilhut in Hulsel, waar één van de aanrandingen plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
De schuilhut in Hulsel, waar één van de aanrandingen plaatsvond. © ED / Judith Evertse

Verdachte aanrandingen Kempen stond iets na 08.00 uur op de stoep bij politie, buurt blijft alert

DIESSEN - De politie is dolblij met de aanhouding van de 35-jarige man uit Diessen die wordt verdacht van twee aanrandingen en twee pogingen daartoe in de Kempen. Hij meldde zich donderdagochtend vroeg op het politiebureau in Eersel. Volgens de recherchechef hadden agenten deze man al in het vizier. Ook in de dorpen waar de aanrander toesloeg heerst blijdschap, al houden ouders een slag om de arm. 

De aanranding van de 13- en 18-jarige meisjes zijn al de hele week het gesprek van de dag in de Kempendorpen. Dat werd na de grootschalige oproep van de politie woensdagmiddag niet minder. De politie kreeg dezelfde dag al tientallen tips. Over de aanrandingen en de mogelijke verdachte, zegt recherchechef Danny Frijters. 

  1. Jeroens Clan in Kattendans Bergeijk: theaterbezoek bijna een expeditie
    PREMIUM

    Jeroens Clan in Kattendans Bergeijk: theaterbe­zoek bijna een expeditie

    BERGEIJK - Theater in coronatijd krijgt hoe dan ook iets van een expeditie: uitvinden hoe je met voldoende afstand je zitplaats kunt bereiken. En weer verlaten. De Kattendans in Bergeijk heeft er een heel protocol voor ontwikkeld, inclusief de nu wel bekende tape met pijlen op de grond. Zelf zien ze de humor er ook wel van in, want als ik eerst naar de wc wil voordat ik een drankje ga halen, mag ik toch even de uitgezette route verlaten: ‘dat moet dan maar’.