Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van de woningcorporatie Vestia op het Kruisplein in Rotterdam. © ANP

Vestia-huurders in Bergeijk klagen steen en been: kamerleden willen dat minister ingrijpt

BERGEIJK - De Tweede Kamer heeft de vele klachten over woningcorporatie Vestia in Bergeijk opgepikt. De Kamerleden Henk Nijboer (PvdA) en Paul Smeulders (GroenLinks) vragen de minister van Binnenlandse Zaken om in te grijpen.

Vestia is een Rotterdamse woningcorporatie in financiële problemen. De corporatie heeft een saneringsopdracht gekregen van het Rijk. Vestia heeft vooral woningen in Zuid-Holland, maar heeft er ook honderden in de gemeente Bergeijk. Er is sprake van dat de woningen overgenomen worden door een andere corporatie, Woningbelang in Valkenswaard, maar dat heeft nog niet tot resultaat geleid. 

  1. Popmuziekspektakel Kempensessie in Steensel staat weer als een huis

    Popmu­ziekspek­ta­kel Kempenses­sie in Steensel staat weer als een huis

    STEENSEL - Wie Steensel en april zegt, zegt Kempensessie, zondag al voor de 41-ste keer. In De Höllekes leverde de samenwerking tussen het gemeenschapshuis en muziekcentrum JAM uit Eersel weer veel muzikaal vertier op. Van de middag tot middernacht kreeg Steensel muziek en gezelligheid over zich uitgestrooid. In de geluidsarme zaal van het gemeenschapshuis de pittige muziek en in de tent de meer luchtige klanken. De podiumbezetting is er gemêleerd, wat ook terug te zien in de keur van bezoekers: van jong tot oud en van doorgewinterde muziekliefhebber tot de gelegenheid luisteraar.