Fons Spooren op archiefbeeld
Volledig scherm
Fons Spooren op archiefbeeld © marc bolsius

Voormalig PSV-directeur Fons Spooren failliet verklaard

updateDEN BOSCH - Voormalig PSV-directeur Fons Spooren is failliet verklaard. De rechtbank in Den Bosch honoreerde donderdagochtend de aanvraag van oud-horecabaas Henk Glaudemans die nog zeker 1,7 ton van de zakenman uit Netersel tegoed heeft. Behalve Glaudemans zijn er nog verschillende schuldeisers. 

Onder andere bij de Rabobank heeft Spooren een flinke schuld.   

De rechtbank laat weten dat er een curator is benoemd. 

Kater

Spooren heeft afgelopen dagen nog geprobeerd om het faillissement af te wenden. Door bemiddeling van een advocaat bereikte hij maandag overeenstemming met één schuldeiser. Met Glaudemans kon geen akkoord worden gesloten. 

Glaudemans verwacht dat de totale schuld van Spooren in de miljoenen loopt. De gepensioneerde ondernemer benadrukt dat hij zijn verlies al heeft ingecalculeerd. ,,Ik reken nergens meer op. Ook ik zit met een kater’’, laat hij weten in een reactie.  

Uitweg

Spooren toonde zich twee weken geleden nog strijdlustig en kondigde al hoger beroep aan tegen het dreigende faillissement. 

Vanwege het grote aantal schuldeisers en de enorme bedragen gelooft Glaudemans niet dat er voor Spooren nog een uitweg is. 

Fons Spooren (55) uit Netersel was van 1997 tot 2003 commercieel directeur van PSV. De club dwong hem tot een vertrek nadat hij in opspraak was geraakt door seksueel misbruik van minderjarige jongens in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven.