Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © stock.xchng

Voortaan ook legaal vissen op KBP Hapert

HAPERT - Sportvissers mogen hun hengel voortaan legaal uitgooien in een van de blusputten op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert. De gemeente Bladel heeft samen met de Hapertse hengelsportvereniging ’t Rietvoorntje daarover afspraken gemaakt. Op deze manier moet er ook meer controle komen op de vijvers.

Quote

Er werd daar veel gevist. Dat was al enkele jaren een doorn in het oog

Frans Mollen, ’t Rietvoorntje

,,Er werd daar veel gevist. Dat was al enkele jaren een doorn in het oog. Wij gaan er nu op letten’’, zegt Frans Mollen. Hij is ruim dertig jaar secretaris van ’t Rietvoorntje. Er mag in de vijvers gevist worden, maar alleen met een vergunning. Voor jongeren onder 14 jaar is die gratis. Ouderen moeten een dag - of weekkaart kopen.

Foto van karpers ter illustratie.
Volledig scherm
Foto van karpers ter illustratie. © Marlies Wessels

Mollen weet niet hoe er vis in de blusvijvers gekomen is: ,,Ik weet wel dat er veel karpers zitten. Het water is er vroeg warm in het voorjaar en die schieten dan snel kuit.’’ Hij hoopt met de actie ook jeugdige vissers aan de club te binden. ’t Rietvoorntje heeft ruim tweehonderd leden.

Er is weinig parkeermogelijkheid bij de blusputten. Daarom wordt aan vissers gevraagd om met de fiets of te voet gekomen. Er worden ook geen wedstrijden gehouden. Dat doet ’t Rietvoorntje op de Lemelvelden. Informatie over vergunningen is te vinden op de website.