Volledig scherm
PREMIUM
Het straatje Flinkert in Vessem waar het slachtoffer woonde. © ED

Vriend: ‘Werknemer die boomkweker uit Vessem doodstak in Macedonië had psychische problemen’

EINDHOVEN - De Vessemse boomkweker Joost Michels is in Noord-Macedonië door messteken om het leven gekomen en pas later met een steen geslagen. Zijn lichaam wordt overgevlogen naar Nederland.

Niet de klappen met een steen, maar messteken werden Joost Michels (59) fataal tijdens een ruzie in zijn Noord-Macedonische boomkwekerij. Dat zegt Bob Smit van de Nederlandse Kamer van Koophandel in het land. Michels werd vrijdag gedood door een van zijn werknemers. De verdachte blijft dertig dagen langer in de cel, schrijven Macedonische media.

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) aan Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.