Volledig scherm
Eric van der Heijden (links) en Frans Theuws van de brandweer in Bergeijk zijn vrijdag geridderd bij hun afscheid. Burgemeester Arinda Callewaert speldde de lintjes op bij de brandweerlieden. © Gemeente Bergeijk

Vrijwillige brandweerlieden Bergeijk en Luyksgestel geridderd

BERGEIJK - De brandweerlieden Eric van der Heijden uit Luyksgestel en Frans Theuws uit Bergeijk zijn vrijdagavond koninklijk onderscheiden. Ze kregen een lintje voor hun werk bij de vrijwillige brandweer Bergeijk en Luyksgestel.  

Burgemeester Arinda Callewaert van Bergeijk kwam de onderscheidingen opspelden tijdens het jaarfeest van de brandweer Bergeijk en Luyksgestel, in het gemeenschapshuis Terlo. Daar namen de twee afscheid. 

Volledig scherm
Eric van der Heijden. © Bert Jansen

Van der Heijden is in 1991 als vrijwilliger begonnen bij de brandweerpost in Luyksgestel. In de loop van de jaren heeft hij in diverse commissies van de brandweer Bergeijk gezeten. Dat waren bijvoorbeeld de ondernemingsraad, de onderdeelcommissie, de materiaalcommissie en de commissie voor de nieuwe huisvesting post Luyksgestel.

Volledig scherm
Frans Theuws. © Bert Jansen

Theuws is voorgedragen voor zijn verdiensten als lid van de vrijwillige brandweer van Bergeijk, waarvoor hij zich sinds 1988 heeft ingezet. Hij staat bekend als ‘uitvinder van brandweer-hulpmiddeltjes’ en heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Naast brandweerman is hij ook actief geweest als instructeur en jurylid bij brandweerwedstrijden.