Volledig scherm
PREMIUM
Organisatoren Jo van Rooy (links), Janny Goris-Vosters en Giel van Gompel.

Vrijwilliger Jo van Rooy schakelt een tandje terug bij fiets4daagse Lage Mierde

LAGE MIERDE - Als van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 augustus in Lage Mierde de fiets4daagse gereden wordt, is nestor Jo van Rooy (88) er waarschijnlijk voor het laatst bij.

Ooit stond Jo van Rooy aan de basis van buurtvereniging Kloosterstraat, waar de fiets4daagse uit voortkwam. Daarna raakte de hele familie er bij betrokken. ,,Ik was meer dan twintig jaar de vaste routeverkenner,” zegt hij met enige trots in zijn stem. Maar diezelfde stem wordt wat zachter als hij vertelt dat dit jaar waarschijnlijk zijn laatste keer is. ,,Ik rijd dit jaar ook niet op de fiets, maar met de scootmobiel”, verduidelijkt hij.

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.