Vrouw (45) vecht drie gewapende overvallers huis uit in Riethoven

VIDEORIETHOVEN - Een 45-jarige bewoonster van een huis aan de Molenstraat in Riethoven is in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen. Drie mannen met bivakmutsen eisten geld terwijl ze de vrouw bedreigden met een vuurwapen en haar mishandelden. 

De mannen belden aan bij het huis, waar de vrouw woont met haar man en twee kinderen, die alle drie niet thuis waren op dat moment. Toen ze de deur opendeed, grepen de overvallers de vrouw vast, werkten haar tegen de grond en schopten haar. 

Doordat de vrouw zich verzette en terugvocht, gingen de daders er na enige tijd zonder buit vandoor. De vrouw hield aan het gevecht pijnlijke en beurse plekken op haar lichaam over en was flink geschrokken.

Bosgebied

De politie zocht naar de daders in de omgeving van het huis, dat in een bosgebied staat. De vrouw werd opgevangen en de technische recherche deed onderzoek in de woning. 

De overvallers waren naar schatting 18 tot 25 jaar oud en spraken Nederlands. Ze droegen donkere kleding.

Spoordonk

Op 17 april werd een woning in Spoordonk overvallen, door vier daders die bivakmutsen droegen en naar schatting 20 tot 25 jaar oud waren. De daders droegen vermoedelijk een vuurwapen en schopten de bewoner, die een hersenschudding en kneuzingen in zijn gezicht opliep. De man verzette zich, waarna de overvallers zonder buit op de vlucht sloegen.  

De politie onderzoekt of sprake is van dezelfde overvallers als in Riethoven.

Volledig scherm
Overval door drie gemaskerde mannen op woning in Riethoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
De Molenstraat in Riethoven. © ED
Volledig scherm
overval woning riethoven