Voetbalclub Beerse Boys telt opvallend veel vrouwen en meisjes, er spelen maar liefst vijf vrouwenvoetbalteams.
Volledig scherm
Voetbalclub Beerse Boys telt opvallend veel vrouwen en meisjes, er spelen maar liefst vijf vrouwenvoetbalteams. © DCI Media

Vrouwen aan de bal in de Beerzen

VideoOIRSCHOT - Maar liefst vijf vrouwenvoetbalteams spelen volgend seizoen bij voetbalvereniging Beerse Boys, de voetbalclub van Oost-West- en Middelbeers. Hoe komen ze aan zoveel vrouwen en hoe houden ze deze vast?

  1. Pater Pushpa neemt afscheid: ‘Ik bid voor u, blijft u ook voor mij bidden?’

    Pater Pushpa neemt afscheid: ‘Ik bid voor u, blijft u ook voor mij bid­den?’

    SINT-OEDENRODE Elf jaar heeft de uit India afkomstige pater Pushpa zich ingezet als priester in Nederland. Maar de op missie gezonden priester is weer teruggeroepen naar zijn geboorteland om daar een door corona overleden priester te vervangen. In Noord-Brabant was pater Pushpa de meeste jaren woonachtig in Nijnsel en actief voor de Heilige Oda-parochie. De laatste jaren was hij werkzaam als kapelaan in Bergeijk en omstreken.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”