Volledig scherm
PREMIUM
Waarnemend Burgemeester Jetty Eugster © Jean Pierre Reijnen

Waarnemend burgemeester van Reusel Jetty Eugster: 'Je vraagt je af: is het geboefte ons te slim af?'

REUSEL-DE MIERDEN - Van alle Brabantse gemeenten werden in Reusel-De Mierden de afgelopen vier jaar de minste drugspanden gesloten in het kader van de Wet Damocles, bleek uit een enquête van de onderzoeksredactie van deze krant. Dat betekent niet dat drugscriminelen hier maar hun gang kunnen gaan, benadrukt waarnemend burgemeester Jetty Eugster.

Ze breekt haar hoofd er over, maar ze komt er niet uit. Hoe het komt dat er in haar gemeente Reusel-De Mierden zo weinig drugspanden worden aangetroffen? In vier jaar tijd werden hier maar twee drugspanden gesloten, in 2018 bleef de teller zelfs op nul steken.

  1. Bergeijk geniet op drukke wieleravond van Australische cyclobeulen

    Bergeijk geniet op drukke wiele­ravond van Australi­sche cyclobeu­len

    Op een prachtige wieleravond hield een kwartet Australische ‘cyclobeulen’ dinsdag huis in de ronde van Bergeijk. Niet alleen waren er vele honderden toeschouwers aan de meet te vinden. Ook Bergeijkenaren kwamen in heerlijke weersomstandigheden massaal uit de huizen om de galavoorstelling van de ‘Down Under-hardrijders’ te aanschouwen. Ze domineerden zoals een Kempencriterium zelden is gedomineerd en bezetten de eerste vier plekken in de eindrangschikking.