Volledig scherm
Stacaravans op De Zwarte Bergen. © Jean Pierre Reijnen

Waarom handhaaft Bergeijk niet op De Zwarte Bergen?

BERGEIJK - Waarom worden de al reeds geplaatste woonunits voor arbeidsmigranten op camping De Zwarte Bergen niet verwijderd? Dat wil raadslid Sonja Wagemans van de Lokale Partij Bergeijk weten. 

Zij heeft een aantal vragen gesteld aan het college van B. en W. van Bergeijk. De nieuwe eigenaar van de camping, Werkconsult Beheer, heeft de 291 stacaravanhouders verzocht te vertrekken. In plaats hiervoor wil de eigenaar noodunits plaatsen voor circa 200 à 300 migranten. Dat zou voor een periode van drie jaar zijn. 

Het bedrijf moet daarvoor een ontheffing aanvragen bij de gemeente. Dat is nog niet gebeurd. De gemeente heeft toegezegd straks streng te handhaven. 

Het raadslid wil verder van de gemeente weten wie de andere potentiële kopers waren. Zij vraagt het college ook hoe lang dat al op de hoogte is van het mogelijk plaatsen van arbeidsmigranten. ,,Wat gebeurt er met De Zwarte Bergen als er geen tijdelijke ontheffing wordt gegeven door het college", vraagt ze verder. 

Over de plannen is veel onrust ontstaan in Luyksgestel. Wagemans vraagt de gemeente actie te ondernemen om de ontstane onrust bij inwoners en campinggasten weg te nemen. Ook informeert ze hoe betrouwbaar Werkconsult is.