Volledig scherm
© Thinkstock

Wensen hangen in Herinneringsboom Bergeijk

BERGEIJK - De grote kerstboom op de Markt in Bergeijk wordt voor het eerst ook een Herinneringsboom. 

Mensen kunnen een gedachte, herinnering of wens voor iemand opschrijven. Die stoppen ze vervolgens in een speciale kerstbal, die in de kerstboom op de Markt in Bergeijk mag worden gehangen. De Herinneringsboom is een initiatief van Stichting Make a Memory uit Westerhoven. Burgemeester Arinda Callewaert van Bergeijk zal op vrijdag 13 december om 17.00 uur met iemand van Make a Memory de eerste bal in de Herinneringsboom hangen. 

Daarmee wordt tevens de kerstmarkt afgetrapt, die tot 21.00 uur duurt. Op de kerstmarkt zijn de speciale kerstballen voor de Herinneringsboom verkrijgbaar in de kraam van Stichting Make a Memory. Aan de kerstballen hangt geen prijs, maar er wordt een donatie gevraagd voor de stichting.

Speciale kerstballen

„Het doel van de Herinneringsboom is dat die een extra betekenis krijgt voor wie hier behoefte aan heeft, voor wiens gedachte met Kerst uitgaat naar een speciaal iemand”, zegt Edy van Ziel van Stichting Make a Memory. Daarvoor zijn de speciale kerstballen bedoeld. „Maar als dit door een zelfgemaakte decoratie is, is dit helemaal goed. Ik kan me voorstellen dat kinderen misschien iets in de boom willen hangen dat ze zelf gemaakt hebben.” 

 In de kraam van Make a Memory zijn ook houten kaartenhouders, originele kerstkaarten, bloemstukken en kransen en ‘Briefkaarsen’ - kaarten met kaarsen erop - te koop. Al de producten zijn gemaakt door mensen uit Bergeijk en omgeving.