Volledig scherm
De A67.

Werk aan de weg op Vlaamse deel A67

REUSEL-DE MIERDEN - De Vlaamse regering is begonnen met werkzaamheden op de snelweg, aansluitend op de A67 in Nederland. In België is dat de E34. Het gaat om het vernieuwen van rijstroken bij Oud-Turnhout richting Antwerpen en  in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens bij Reusel-De Mierden. 

Het verkeer op de E34 kan steeds in beide richtingen blijven rijden. Ter hoogte van de werkzaamheden rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg. De bestaande weg wordt volledig opgebroken en vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.

Opritten

Door de werkzaamheden zijn in de richting van Antwerpen zowel de oprit als de afrit Oud-Turnhout tijdelijk afgesloten. De afrit voor het verkeer dat richting Nederland rijdt blijft wel open in deze fase. Het verkeer volgt een omleiding via de naastliggende op- en afritten: op- en afrit Turnhout-centrum (24) of op- en afrit Retie (26). Zone Arendonk Industrie is bereikbaar via op- en afrit Retie (26) en N118 en de snelwegparking in Postel richting Antwerpen is vanaf begin augustus tot einde werkzaamheden afgesloten.

De werkzaamheden op de rijrichting Antwerpen duren tot half september. Vervolgens worden de werkzaamheden verplaatst naar de andere kant van de snelweg, voor de vernieuwing van de rijstroken richting Nederland. De werkzaamheden op de E34 maken deel uit van een meerjarenproject waarbij op termijn het hele wegdek van Ranst tot de Nederlandse grens (48 kilometer) in beide richtingen wordt vernieuwd.