Willem en Janny van den Dungen uit Oirschot brengen de zomer op het water door. Ze genieten extra, want Willem was er bijna niet meer geweest. In maart van dit jaar kreeg hij een hartstilstand en een paar dagen later ook corona. Nu gaat het weer goed met hem.
Volledig scherm
Willem en Janny van den Dungen uit Oirschot brengen de zomer op het water door. Ze genieten extra, want Willem was er bijna niet meer geweest. In maart van dit jaar kreeg hij een hartstilstand en een paar dagen later ook corona. Nu gaat het weer goed met hem. © Brigit Groeneveld/BD

Willem en Janny uit Oirschot blij met reuring in de vergrijsde jachthavens

AALST/HEUSDEN/OIRSCHOT - Dat door de coronacrisis meer mensen hun vakantie op het water doorbrengen, is ook in de jachthavens duidelijk merkbaar. Het is er druk. En niet meer alleen met vooral senioren, zoals de afgelopen jaren het geval was, maar ook weer met jongeren en gezinnen. En dat komt de sfeer ten goede. 

  1. Directeur GGD Brabant Zuidoost over maximale testcapaciteit: ‘Ik heb het niet scherp’

    Directeur GGD Brabant Zuidoost over maximale testcapaci­teit: ‘Ik heb het niet scherp’

    EINDHOVEN - GGD Brabant Zuidoost adviseert de Veiligheidsregio en burgemeesters over coronamaatregelen, maar zelfs directeur Ellis Jeurissen weet niet hoe groot de maximaal haalbare testcapaciteit is. Waarom duurt het dagen voordat je je kunt laten testen op het virus? Zijn er onvoldoende testsets? ,,Ik heb het niet scherp”, aldus Jeurissen. ,,Zijn de Nederlandse mogelijkheden uitgeput? Dat is mijn hoofdvraag.”