Volledig scherm
PREMIUM
Wim en Marielle van den Assum in Hooge Mierde op hun stralingsvrije camping. © Ton van de Meulenhof/FotoMeulenhof

Wim van den Assum uit Hooge Mierde: Risico’s van 5G moet je niet onderschatten

HOOGE MIERDE - Wim van den Assum (62) strijdt voor een stralingsvrije omgeving. Als het aan de Hooge Mierdenaar ligt, wordt de opmars van 5G per direct gestuit.

,,Over enkele jaren kunnen we allemaal ziek zijn, zonder te weten waarvan. Vijftig jaar terug was men zich ook niet bewust van de risico’s van asbest en nu, zoveel asbestdoden later, moet het allemaal opgeruimd worden.” Vanaf de stralingsvrije camping Zerofield aan de Hoogstraat in Hooge Mierde, voert hij zijn kruistocht. Op 19 maart komt de gemeenteraad van Reusel-De Mierden op zijn verzoek bijeen voor een werkbespreking over de kwestie. ,,Mijn vrouw Marianne had erg veel klachten, ze bleek stralingsgevoelig te zijn. Doordat ze toch aan tal van stralingen bloot werd gesteld kreeg ze ernstige lichamelijke klachten, haar immuunsysteem bleek aangetast te zijn. Zo kon zich bij haar de ziekte van Lyme ontwikkelen, zonder dat er een tekenbeet aan vooraf ging.”

  1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
    Video

    Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

    OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.