Wim van der Donk, Commissaris van de Koning (links), en de Bladelse burgemeester Bosma.
Volledig scherm
Wim van der Donk, Commissaris van de Koning (links), en de Bladelse burgemeester Bosma. © RV

Wim van der Donk: ‘Samenwerking in de Kempen complexe opgave’

BLADEL - ,,Samenwerking in de Kempen is een complexe opgave. Als men daar negatief over doet, verwijs ik graag naar wat er al zo is gerealiseerd. Dat wordt nogal makkelijk vergeten. Mensen hebben niet zo snel in de gaten wat er al voor elkaar is gekregen”, aldus Wim van der Donk, Commissaris van de Koning in Brabant.

Van der Donk bracht woensdag een werkbezoek aan Bladel. In gezelschap van burgemeester Bosma en een kleine delegatie bezocht hij KempenPlus en een carnavalswagenbouwer in Hapert. Bovendien was er een kleine bijeenkomst met de Bladelse fractievoorzitters in de raad.

Na afloop blikte hij even terug op zijn bezoek. Samenwerking tussen de Kempengemeenten is een heikel issue. ,,Ik ben nu elf jaar commissaris. Er is een tijd geweest dat de Kempen hierin voorop liepen. Ik kan me herinneren dat we ze als voorbeeld noemden.”

Bestuurlijk tot overeenstemming komen is altijd lastig. ,,Ik ga er van uit dat de gemeenten en raden positief zijn en resultaten willen boeken. Ze zitten er niet voor zichzelf. Met negatieve sentimenten kom je niet ver. Over het Kempisch Bedrijvenpark is heel veel discussie gevoerd. Maar het ligt er nu toch maar mooi wel.”