Volledig scherm
De nieuwe burgemeester van Eersel, Wim Wouters. © Judith Evertse

Wim Wouters nieuwe burgemeester van Eersel

EERSEL - Wim Wouters wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Eersel. De Eerselse gemeenteraad droeg de 57-jarige Eerselnaar dinsdagavond officieel voor tijdens een speciale raadsvergadering. 

Wim Wouters is de opvolger van waarnemend burgemeester Joseph Vos, die anderhalf jaar aan het roer stond in de Kempengemeente na het afscheid van burgemeester Anja Thijs. Negenentwintig kandidaten solliciteerden naar de baan van eerste burger van Eersel. Wouters, die niet is aangesloten bij een politieke partij, kwam als meest geschikte kandidaat uit de bus.

De nieuwe Eerselse burgemeester heeft ruime werkervaring binnen verschillende gemeenten in de regio, in diverse ambtelijke functies. Wouters is nu nog werkzaam als gemeentesecretaris van buurgemeente Bergeijk. Deze functie heeft hij sinds 2009 bekleed. Daarvoor heeft hij gewerkt als Hoofd Planning & Control Concernstaf bij de gemeente Eindhoven en van 2002 tot 2007 was hij sectorhoofd bij de gemeente Reusel-De Mierden. Voor zijn gemeentelijke loopbaan vervulde hij de functie van senior consultant bij ict-bedrijf PinkRoccade. De inwoner van Eersel is zijn werkende leven begonnen als docent Handelwetenschappen en Recht en Economische Wetenschappen.

Wouters is getrouwd en heeft twee dochters. De kersverse burgervader wilde dinsdagavond nog geen reactie aan de pers geven op zijn voordracht als burgemeester. 18 juni wordt de Eerselnaar officieel geïnstalleerd. Zijn voordracht wordt eerst voorgelegd aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarna de Koning dat besluit moet bekrachtigen.

  1. Popmuziekspektakel Kempensessie in Steensel staat weer als een huis

    Popmu­ziekspek­ta­kel Kempenses­sie in Steensel staat weer als een huis

    STEENSEL - Wie Steensel en april zegt, zegt Kempensessie, zondag al voor de 41-ste keer. In De Höllekes leverde de samenwerking tussen het gemeenschapshuis en muziekcentrum JAM uit Eersel weer veel muzikaal vertier op. Van de middag tot middernacht kreeg Steensel muziek en gezelligheid over zich uitgestrooid. In de geluidsarme zaal van het gemeenschapshuis de pittige muziek en in de tent de meer luchtige klanken. De podiumbezetting is er gemêleerd, wat ook terug te zien in de keur van bezoekers: van jong tot oud en van doorgewinterde muziekliefhebber tot de gelegenheid luisteraar.