Volledig scherm
Carla Smulders neemt afscheid van haar zaak Palacio, en van de horeca. © Archieffoto René Manders

Wisselingen in de horeca rond de Markt in Oirschot

OIRSCHOT - Carla Smulders, eigenaresse van Grand Café Palacio aan de Markt, verlaat na zesentwintig jaar de Oirschotse horeca. Het grand café is ter overname aangeboden. Zij was eerder eigenaresse van bistro De Oude Smidse aan de Rijkesluisstraat en daarvoor van Café De Verandering in Hilvarenbeek.

Smulders reageert op haar afscheid. ,,Ik heb hele fijne jaren gekend in de horeca en met fantastische mensen samengewerkt. Maar nu is het tijd voor iets anders.”

Stilzitten kan de onderneemster niet. Zij start komend voorjaar een nieuwe onderneming in Eersel waar ze alleen over kwijt wil dat het geen horecabedrijf zal zijn.

Horecaondernemer Ton van de Looy biedt eveneens, na ruim zestien jaar Café De Bonte Os aan de Markt in Oirschot te hebben gerund, zijn café ter overname aan. Van de Looy gaat het bedrijfsleven in en hoopt op deze manier op meer regelmaat in zijn leven.

Nieuwkomers

Nieuwkomers aan de markt zijn theesommeliers Charlotte van de Ven en Karlijn Dapper. Zij openen medio april hun theesalon Zoet!! With Love in het pand aan Vrijthof 10, waar op reservering een high tea geserveerd wordt. Tevens maken zij gebruik van Landgoed Baest.