Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie

Zeven lintjes in gemeente Oirschot

LintjesregenOIRSCHOT - Zeven inwoners van de gemeente Oirschot werden vrijdagochtend verrast door burgemeester Judith Keijzers-Verschelling. Zij kregen te horen dat ze binnenkort een lintje krijgen opgespeld. Het gaat om zes nieuwe leden van Oranje-Nassau en één ridder. Hieronder alle gedecoreerden in alfabetische volgorde. 

Corrie Donkers-Pijnenburg (71), Lid

Corrie Donkers-Pijnenberg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau als waardering voor haar grote sociaalmaatschappelijke inzet. Ze was vele jaren actief voor kerkgemeenschap Sint-Joseph in Haghorst, de Stichting Kinder Vakantie Week Diessen en de stichting Peuterspeelzalen. Ze is penningmeester van de Beerse KBO-afdeling en betrokken bij de kerkgemeenschap HH Willibrordus en Andreas en de St. Odulphus-parochie. Tot 2016 collecteerde ze voor de Hartstichting. Het vrijwilligerswerk combineert ze met de mantelzorg voor haar echtgenoot.

Corrie Donkers-Pijnenburg
Volledig scherm
Corrie Donkers-Pijnenburg © Gemeente Oirschot

Ton van Hout (82), Lid

Ton van Hout mag voortaan de titel Lid in de Orde van Oranje-Nassau dragen. De decorandus is al veertig jaar vrijwilliger bij de Parochie St. Odulphus. Ook is hij veel te vinden bij voetbalvereniging Oirschot Vooruit, waar hij tal van klussen oppakt. In het verleden zette de heer Van Hout zich ook in voor de bedrijfs- en zomeravondcompetitie en was hij een van de stuwende krachten achter de oprichting van voetbalvereniging sv Den Drossaard. Tot 2005 was Ton van Hout collectecoördinator van het Fonds Gehandicaptensport.

Ton van Hout
Volledig scherm
Ton van Hout © Gemeente Oirschot

Adrie Neggers (56), Lid

Adrie Neggers is voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Neggers is een bekend gezicht bij voetbalvereniging Spoordonkse Boys. Hij was leider en trainer, bij zowel jeugd als senioren, oprichter en organisator van het fameuze Dribbeltoernooi en bestuurslid. Hij stond aan de wieg van het G-team, waarvan hij nog altijd trainer/coach is. Vorig jaar was hij zeer actief in de organisatie van het 75-jarig bestaan van de Spoordonkse club. Daarnaast is hij als trainer/coach van de jeugdteams van Hockeyclub Oirschot.

Adrie Neggers
Volledig scherm
Adrie Neggers © Gemeente Oirschot

Gerrit Peeters (72), Lid

Gerrit Peeters werd gisteren, samen met zijn echtgenoot Toos (zie hieronder), verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Beerzenaar zet zich al vele jaren in voor de gemeenschap. De lijst met functies en verdiensten is lang. Een greep: hij was actief bij het Beerse jeugdvakantiewerk en de Stichting ‘t Gemeenschapshuis Oostelbeers. Tot op de dag van vandaag zet hij zich in bij het Aktie Komitee, koor Berse Canonici, de kerkgemeenschap, zorgboerderij Het Scheiend en basisschool Starrebos.

Gerrit Peeters
Volledig scherm
Gerrit Peeters © Gemeente Oirschot

Toos Peeters (73), Lid

Net als haar man Gerrit (zie hierboven) is Toos Peeters benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Die titel komt haar toe als waardering voor haar grote sociale bewogenheid. Dat begon ruim veertig jaar geleden al bij Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood. Ook is ze zeer betrokken bij de Katholieke Vrouwen Organisatie/ Vrouwen van Nu, de parochie, koor Berse Canonici, basisschool De Beerze, volksdansgroep De Korenbloem, het Actie Komitee, de Zonnebloem en eetgroep De Beerzen, waarbij ze kookt voor eenzame mensen.

Toos Peeters
Volledig scherm
Toos Peeters © Gemeente Oirschot

Peter Staal (61), Ridder

Peter Staal is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Beerzenaar is sinds 1991 werkzaam als zelfstandig antroposofisch huisarts. Hij is medeoprichter van de Stichting Antroposofische Gezondheidszorg Therapeuticum De Linde Tilburg (SAGTT) en het gelijknamige gezondheidscentrum. Vanuit zijn expertise zet hij zich in voor de Nederlandse Vereniging van Antroposofisch Artsen, het blad Weleda Medisch Nieuws, huisartsengroep ‘De Parkgroep’, de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders en zorgorganisatie De Seizoenen.

Peter Staal
Volledig scherm
Peter Staal © Gemeente Oirschot

Mark Timmermans (41), Lid

Mark Timmermans mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De decorandus is al vele jaren erg actief in de lokale gemeenschap. Zo is hij kind aan huis bij de Beerse Boys, de voetbalclub waarvoor hij tal van functies vervulde. Ook is hij mede-oprichter van het platform Hart voor de Beerzen, dat aan de wieg stond van de bouw van het ontmoetingscentrum Ons Mevrouw. Timmermans is daarnaast actief bij het Gilde St. Joris en Heemkundekring Den Beerschen Aard. Tot twee jaar geleden was hij raadslid van CDA, nu nog burgerraadslid.

Mark Timmermans
Volledig scherm
Mark Timmermans © Gemeente Oirschot
  1. Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    Van der Heijden Transport wil snel aan de slag na grote brand in Hapert: ‘Dinsdag gaan we gewoon rijden’

    HAPERT - De brandweer is zaterdagochtend nog altijd druk bezig met de zeer grote brand die vrijdagmiddag uitbrak in het inmiddels ingestorte pand van Van der Heijden Transport in Hapert. Er is gestart met sloopwerkzaamheden om de brandende restanten van het gebouw te kunnen afblussen. Dat gaat gepaard met zware explosies. Volgens de brandweer gaat dat nog de hele dag duren. Rookontwikkeling en overlast zullen blijven aanhouden.