Volledig scherm
PREMIUM
Sylke van Hest uit Wintelre doet mee aan een handbikebattle in Oostenrijk. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Zingend op weg naar handbikebattle in Oostenrijk

WINTELRE - De Wintelrese Sylke van Hest (31) is afhankelijk van een rolstoel. In juni neemt ze met het team Libra Bikers deel aan een handbikebattle in Oostenrijk. Om die uitdaging te bekostigen, verzorgt ze op 17 maart met vriendinnen een muzikale middag in Hoeve De Nachtegaal in Wintelre.

Een ruggenmerginfarct dat de Wintelrese eind 2014 trof, had een dwarslaesie tot gevolg. Sindsdien is de verpleegkundige en huidig triagist op een dokterspost afhankelijk van een rolstoel. Ze volgde een revalidatietraject bij Libra Revalidatie & Audiologie op de locatie Blixembosch in Eindhoven. ,,Voor het vijfde jaar doet het team Libra Bikers mee aan de handbikebattle. Het is een wedstrijd in Oostenrijk tussen revalidatieteams van Nederlandse revalidatiecentra. Op 13 juni gaan we op armkracht bijna duizend hoogtemeters overbruggen op een traject van twintig kilometer”, legt Van Hest de uitdaging uit. In 2016 nam ze al een keer deel met een handbike met elektrische ondersteuning. Ze deed er ruim vijf uur over. ,,De laatste anderhalf jaar onderging ik twee operaties aan mijn rechterbovenarm en -hand om daarvan de functie te verbeteren. Ik merk nu dat ik er meer duwkracht in heb. Daarom wil ik de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol nog een keer aangaan op eigen armkracht.”

  1. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) in tegen Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.