Volledig scherm
Debutante Lion van Rooij maakte een zeer verdienstelijk debuut © Ad Adriaans

Zittingsavond Vessem: nieuw komisch talent dient zich aan

VESSEM - De bezoekers van de zittingsavond in de Gouden Leeuw in Vessem kregen vrijdagavond tal van optredens voorgeschoteld. Naast verschillende dansgroepen en een act van de drumband, vermaakten nog eens vijf acts het publiek. Als meest ervaren man mocht Tim van Riet de zaal opwarmen. Het lukte hem niet, zijn creatie van Sjaak Kamp gaat niet de boeken in als een van zijn betere optredens. 

Hans van Riet lukte dat wel. Als sinterklaas nam hij vanuit het grote boek een aantal dorpsgenoten op de hak. Het verlanglijstje van prins Wee Pee zette de Vessemse lachspieren aan het werk. Als enige niet-Vessemnaar beklom Jeroen van Nunen uit Wintelre het podium. Als circusartiest genoot hij vooral van de lilliputters. ,,Ik dacht, als ik later groot ben, word ik ook lilliputter." 

Prins Wee Pee, met zijn complete gevolg aanwezig, stelde vast dat Wintelre ook goede tonpraters heeft. Lion van Rooij kroop als Riet Dekker in de huid van een eenzame dame. De jonge Vessemse maakte een meer dan verdienstelijk debuut. Heel vroeg getrouwd, 's morgens om 08.00 uur, scheidde ze na twintig jaar van haar man Kees. ,,Vroeger had elk kind een eigen slaapkamer, tegenwoordig heeft elk kind een eigen vader." 

Seks

De presentator was na afloop zo enthousiast dat hij haar voor de komende 25 jaar wilde vastleggen. Daarmee was de koek nog niet op. Op het laatste moment aangemeld, vermaakten drie jongelui als Project X het publiek met typetjes. Een warm onthaal kreeg de jarige Marijn van Zoeren. Als vriendelijke veldwachter met fluit escorteert hij al jarenlang alle artiesten naar en van het podium. ,,Het was een superavond”, vond prins Wee Pee. 

De beste grap: met smaak vertelt Riet Dekker over de keer dat ze maar liefst 62 minuten lang seks had. ,,Ik moet er wel bij zeggen dat toen net de klok werd verzet.”