Volledig scherm
De eerste editie van het Kerstpakken Parkoers in Middelbeers, in 2017. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zo'n 1000 kerstmannen lopen door Middelbeers

MIDDELBEERS - De eerste editie van het Kerstpakken Parkoers werd onverwacht een enorm succes. Dit jaar kan er op zaterdag 15 december weer worden gelopen voor het goede doel.

,,We stonden er vorig jaar echt van te kijken”, vertelt Jan Moeskops van de organisatie van het Kerstpakken Parkoers in Middelbeers. ,,We hadden met de leverancier van de kerstpakken afgesproken dat we dichte dozen met pakken nog konden terugbrengen. Maar uiteindelijk hadden we 750 deelnemers en moesten we verschillende keren meer rijden met een busje vol pakken.” Dit jaar worden er zelfs duizend mensen of meer verwacht, die vanaf het Doornboomplein de route van circa 3,5 kilometer door Middelbeers wandelen. Deelnemers betalen dan 7,50 euro voor een kerstmannenpak, dat ze na afloop mogen houden.

De route loopt dit jaar anders dan in 2017. Zo doen vrijwel alle winkels en cafés mee, maar ook de brandweer, de toneelvereniging en sportpark De Klep. De warming-up wordt dit jaar verzorgd door Puinhoop Kollektiv, de afterparty bij De Doornboom door dj Roel Adriaans.

Er wordt geld ingezameld voor Stichting ALS en de Parkinsonvereniging. ALS is volop op de kaart gezet door de vorig jaar overleden ALS-patient Peer Hems, de boegbeelden van de Parkinsonvereniging zijn Jo van Hattum en Jan Mulders.”

Kerstpakken Parkoers, 15 december, vanaf 15 uur, Doornboomplein.

  1. Bergeijk geniet op drukke wieleravond van Australische cyclobeulen

    Bergeijk geniet op drukke wiele­ravond van Australi­sche cyclobeu­len

    Op een prachtige wieleravond hield een kwartet Australische ‘cyclobeulen’ dinsdag huis in de ronde van Bergeijk. Niet alleen waren er vele honderden toeschouwers aan de meet te vinden. Ook Bergeijkenaren kwamen in heerlijke weersomstandigheden massaal uit de huizen om de galavoorstelling van de ‘Down Under-hardrijders’ te aanschouwen. Ze domineerden zoals een Kempencriterium zelden is gedomineerd en bezetten de eerste vier plekken in de eindrangschikking.