De initiatiefnemers van Zonneweide Kattenberg willen bij de A58 bij landgoed Stille Wille een zonnepark inrichten.
Volledig scherm
De initiatiefnemers van Zonneweide Kattenberg willen bij de A58 bij landgoed Stille Wille een zonnepark inrichten. © Rens van Ginneken

Zonneweide Kattenberg: na de zomer zonneparkplan indienen

OIRSCHOT- De initiatienemers van Zonneweide Kattenberg, met een zoekgebied aan beide kanten van de A58 bij Stille Wille, Bekersberg en Kattenberg, willen in de nazomer van 2021 hun plan voor een zonnepark indienen bij gemeente Oirschot. Dat vertelden ze in hun digitale bijeenkomst op 16 juni. Hierin informeerden ze belangstellenden en belanghebbenden over de plannen. De initiatiefnemers blijven de komende tijd in gesprek met betrokkenen.

  1. Bladel koopt drie werken van ‘Kempenschilders’ Gindra en De Buck: ‘Het is niet zo dat we ze allemaal willen hebben’
    PREMIUM

    Bladel koopt drie werken van ‘Kempen­schil­ders’ Gindra en De Buck: ‘Het is niet zo dat we ze allemaal willen hebben’

    BLADEL - Het zijn een beetje de lievelingen waar Bladel zijn hart aan heeft verpand. De schilders Joseph Gindra (1862-1938) en Victor de Buck (1855-1916) hebben tenslotte niet voor niks een deel van hun werkzaam leven in het Kempendorp doorgebracht. Sinds woensdag is de gemeente drie schilderijen van het tweetal rijker. ,,Het zijn mooie onderscheidende werken, want het is niet zo dat we nu alle Gindra's en De Bucks willen hebben", zegt wethouder Davy Jansen van Cultuur.