Samen sleutelen aan een rally-BMW. Ook mogen de leerlingen er in rijden tijdens evenementen.
Volledig scherm
PREMIUM
Samen sleutelen aan een rally-BMW. Ook mogen de leerlingen er in rijden tijdens evenementen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Zorggarage Sterksel: 'Met zo'n jongen meeschakelen'

STERKSEL - In een voormalige kippenstal in Sterksel heeft Geldroppenaar Max Boogaarts (48) zijn bijzondere autosleutelplaats, een 'zorggarage'.

Max Boogaarts uit Geldrop vertelt over de eerste jongen die kwam sleutelen in zijn 'zorggarage' in het buitengebied van Sterksel. Hij zat op een school voor speciaal onderwijs en moest stage lopen. Maar in het stagebedrijf verpieterde hij helemaal. Niemand had tijd om stagiaires te begeleiden. En al helemaal niet een met een gebruiksaanwijzing. ,,Mag hij niet bij jou komen", had de moeder gevraagd. En dat mocht. Eerst had Max Boogaarts hem alle ruimte gegeven: ,,Daar staat een Saab 9000. De motor moet er uit en de versnellingsbak. Doe je ding." Maar daar was de jongen compleet van in paniek geraakt. ,,Ik zag gewoon het licht uit gaan bij hem", zegt Boogaarts. ,,Volkomen overprikkeld. Oké, dacht ik toen. Bij jou moet dat dus anders. We beginnen gewoon met één bout. En echt waar... vijf maanden later stond hij de distributieriem van een Ford Transit diesel te vervangen."