Volledig scherm
PREMIUM
Doy Kemps (rechts) met zijn achterneef Toon Kemps en diens vrouw Janne van Kollenburg: ,,Ik vind het vooral mooi dat er hier weer leven rond de boerderij is.” © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Zorgwoning naast boerderij: het nieuwe leven van Doy Kemps (80) uit Oirschot

OIRSCHOT - Doy Kemps (80) is in zijn nopjes met zijn nieuwe zorgwoning, naast de boerderij waar hij een leven lang woonde. Zijn achterneef Toon en diens vrouw Janne kochten en verbouwden zijn monumentale boerderij. Daarover is een documentaire gemaakt, die in één klap meerdere maatschappelijke thema’s bij de kop pakt.  

 Zichtbaar trots gaat de tachtigjarige Doy Kemps voor in zijn nieuwe woning aan de Notel in Oirschot. Het is bijna onvoorstelbaar dat dit sfeervolle huisje eens ‘het schob’ was, waar varkens en paarden gehuisvest waren. De uitkijk over de landerijen kan zo in een lijstje. De voormalige schuur van zijn eigen boerderij is verbouwd tot mantelzorgwoning, met respect voor de historie van het uit 1911 stammende pand. 

  1. Bergeijk geniet op drukke wieleravond van Australische cyclobeulen

    Bergeijk geniet op drukke wiele­ravond van Australi­sche cyclobeu­len

    Op een prachtige wieleravond hield een kwartet Australische ‘cyclobeulen’ dinsdag huis in de ronde van Bergeijk. Niet alleen waren er vele honderden toeschouwers aan de meet te vinden. Ook Bergeijkenaren kwamen in heerlijke weersomstandigheden massaal uit de huizen om de galavoorstelling van de ‘Down Under-hardrijders’ te aanschouwen. Ze domineerden zoals een Kempencriterium zelden is gedomineerd en bezetten de eerste vier plekken in de eindrangschikking.