Volledig scherm
PREMIUM
Doy Kemps (rechts) met zijn achterneef Toon Kemps en diens vrouw Janne van Kollenburg: ,,Ik vind het vooral mooi dat er hier weer leven rond de boerderij is.” © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Zorgwoning naast boerderij: het nieuwe leven van Doy Kemps (80) uit Oirschot

OIRSCHOT - Doy Kemps (80) is in zijn nopjes met zijn nieuwe zorgwoning, naast de boerderij waar hij een leven lang woonde. Zijn achterneef Toon en diens vrouw Janne kochten en verbouwden zijn monumentale boerderij. Daarover is een documentaire gemaakt, die in één klap meerdere maatschappelijke thema’s bij de kop pakt.  

 Zichtbaar trots gaat de tachtigjarige Doy Kemps voor in zijn nieuwe woning aan de Notel in Oirschot. Het is bijna onvoorstelbaar dat dit sfeervolle huisje eens ‘het schob’ was, waar varkens en paarden gehuisvest waren. De uitkijk over de landerijen kan zo in een lijstje. De voormalige schuur van zijn eigen boerderij is verbouwd tot mantelzorgwoning, met respect voor de historie van het uit 1911 stammende pand. 

  1. 14 gewonden na elektrocutie tijdens kampioenenviering hockeyploeg in Mol

    14 gewonden na elektrocu­tie tijdens kampioenen­vie­ring hockey­ploeg in Mol

    Op een hockeyterrein in het Belgische Mol zijn zaterdagavond veertien mensen gewond geraakt bij een incident met een hoogspanningslijn boven het terrein tijdens een kampioenenviering. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) in tegen Het Laatste Nieuws. Slingers die de lucht in werden geschoten, maakten contact met een hoogspanningslijn, waardoor stroom naar het terrein werd geleid. Vier mensen zijn er erg aan toe maar ze zijn buiten levensgevaar, aldus burgemeester Caeyers.