Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ThinkStock

Zwakbegaafde man uit Vessem stalkt meisje van twaalf

DEN BOSCH - Een zwakbegaafde man van 37 jaar uit Vessem benaderde een meisje van twaalf jaar met seksueel getinte berichten. 

De psycholoog van de verdachte die woensdag voor de rechtbank in Den Bosch verscheen, stelde het als volgt: Het is niet zo verwonderlijk dat de man uit Vessem seksuele belangstelling heeft voor jonge meisjes, want zelf functioneert hij ook op het niveau van een twaalfjarige. Zo kon het gebeuren dat de man uit Vessem elf maanden lang via Skype en chats een Belgisch meisje benaderde en haar steeds dwingender vroeg blootfoto's op te sturen. 

Voicemail

Uiteindelijk stuurde ze met tegenzin en om er vanaf te zijn een foto van haar bovenlichaam, met bh. Verder dan dat ging het niet en het contact stopte nadat de vader van het meisje de voicemail van de man uit Vessem had ingesproken met de boodschap dat het afgelopen moest zijn.

Maar in de elf voorafgaande maanden waren de berichten van de man uit Vessem wel steeds dwingender en dreigender geworden. Hij zou wel eens foto's van het meisje op internet zetten en haar ouders inlichten. ,,En dan ben jij een hoer.” Het meisje was duidelijk in haar reacties. ,,Laat me gvd met rust. Je stalkt me. Kies iemand van zeventien of zo.”

Suïcidaal

Het meisje had er veel last van gehad, ‘tot aan suïcidale neigingen toe", haalde officier van justitie Patrick van Hees aan.  Hij eiste een werkstraf van 150 uur en dat de verdachte zich laat begeleiden en behandelen. Ook zou hij twee keer per jaar moeten toestaan dat de politie op zijn telefoon en laptops komt kijken of er geen verdere verkeerde dingen zijn gebeurd.

Met de verdachte gaat het ondertussen niet goed. Hij is depressief en sluit zich af van de wereld, ook van hulpverleners. De voorzitter van de rechtbank had een moederlijk advies voor hem. ,,Het is belangrijk dat u zich open stelt. Daar staat of valt alles mee.'