Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Prominente milieueconoom haalt uit naar Hitteplan RIVM: 'Dit is toch niet te geloven’

airco-adviesDe gepromoveerde milieueconoom Jetske Bouma vindt het ‘onthutsend’ dat in het Nationaal Hitteplan wordt geadviseerd om bij deze huidige temperaturen de airco aan te zetten. In een bericht op LinkedIn schrijft de wetenschappelijk onderzoeker de frustratie van zich af. ,,Heel Europa is bezig om ervoor te zorgen dat mensen géén airconditioner kopen, maar in Nederland doen we vrolijk of er niets aan de hand is.”

1 reactie

 • Jan Verbruggen

  2 maanden geleden
  Geboren in 1953 tijdens de watersnoodramp en opgegroeid in een wereld van grote veranderingen, internationale spanningen, vernietigen en uitputting van natuurlijke bronnen. Het maakt mij en velen radeloos omdat het maar niet wil lukken om alle wijsheid en kennis te bundelen in een globale aanpak. Van nature ben ik een optimistisch en konstructuur mens. Maar schaam mij voor de wereld die we achter laten voor onze kinderen.
 1. Wereld Natuur Fonds: Milieuactivisten worden vermoord voor onze import
  PREMIUM

  Wereld Natuur Fonds: Milieuacti­vis­ten worden vermoord voor onze import

  De gevolgen van het kappen van bos voor de productie van grondstoffen gaan verder dan ontbossing, CO2-uitstoot en mensenrechtenschending. Zo werden in 2020 over de hele wereld ten minste 227 milieuactivisten vermoord, blijkt uit cijfers die het Wereld Natuur Fonds (WNF) deelt. Dat zijn er meer dan ooit. De organisatie wijst naar bedrijven die op grote schaal bos laten kappen voor landbouwgrond, waarop ze grondstoffen verbouwen die ook Nederland massaal afneemt.