Drooggevallen woonboten langs de Waal bij Nijmegen. De aanhoudende droogte zorgt voor een lage waterstand in de rivieren in het oosten van het land.
Volledig scherm
Drooggevallen woonboten langs de Waal bij Nijmegen. De aanhoudende droogte zorgt voor een lage waterstand in de rivieren in het oosten van het land. © ANP

Twee nieuwe maatregelen staan klaar om aanhoudende droogte te beperken

Er komen mogelijk extra maatregelen voor vaarwegen in verband met de aanhoudende droogte. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Naar verwachting zullen vanaf volgende week de droogte en de effecten ervan verder toenemen.

  1. Wereld Natuur Fonds: Milieuactivisten worden vermoord voor onze import
    PREMIUM

    Wereld Natuur Fonds: Milieuacti­vis­ten worden vermoord voor onze import

    De gevolgen van het kappen van bos voor de productie van grondstoffen gaan verder dan ontbossing, CO2-uitstoot en mensenrechtenschending. Zo werden in 2020 over de hele wereld ten minste 227 milieuactivisten vermoord, blijkt uit cijfers die het Wereld Natuur Fonds (WNF) deelt. Dat zijn er meer dan ooit. De organisatie wijst naar bedrijven die op grote schaal bos laten kappen voor landbouwgrond, waarop ze grondstoffen verbouwen die ook Nederland massaal afneemt.