Afvallen als Adele: de zin en onzin van het sirtfood-dieet
Sinds zangeres Adele er tientallen kilo’s mee kwijtraakte, staat het sirtfood-dieet volop in de belangstelling. Wat is sirtfood precies en wat zijn de effecten van dit voedingsregime?
Vraag 1: Wat is het sirtfood-dieet?
‘Sirt’ staat voor sirtuïne. Voeding waarin die stof zit, zou de vetverbranding stimuleren, spiergroei verbeteren en goed zijn voor je gezondheid. Voorbeelden van sirtfoods zijn cacao, groene thee, walnoten, koffie, kurkuma en rode uien. De Britse bedenkers Aidan Goggins en Glen Matten, beiden voedingsdeskundigen, noemen het dieet ‘het revolutionaire plan voor gezondheid en gewichtsverlies’. Het verloopt in twee fasen. De eerste week moet je het strengst zijn: dan beperk je je tot hooguit twee caloriearme maaltijden per dag en drink je voornamelijk sappen van sirtfoods.
Daarna volgt de onderhoudsfase: twee weken lang drie gezonde maaltijden per dag, één groen sapje en maximaal één sirtfood-tussendoortje. Na zeven uur ’s avonds eet je niets meer. Na die drie weken krijgt je lichaam volgens de bedenkers een vetverbrandingsboost en ben je meer dan 3 kilo kwijt. Hierna hoef je alleen maar veel sirtfoods toe te voegen aan je voeding en eventueel de eerste fasen te herhalen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
Koken & eten
Unilever komt met Magnum van roze chocolade
Magnum komt als eerste merk met een ijsje gemaakt van ruby chocolade. De roze tint maakt de nieuwe ijsvariant de ultieme romantische verwennerij, maar voor Valentijn komt het ijsje nét te laat. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze whisky komt als beste uit de test
Voor veel whiskydrinkers gaat er niets boven single malt uit Schotland. Vaak met de kenmerkende rooksmaak. Maar in de beste flessen gebeurt veel meer.
-
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Wakker Dier: Picnic bezorgt enkel nog verse kip mét ster
Picnic bezorgt vanaf zaterdag alleen nog verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming, meldt Wakker Dier. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelcake met walnoten en sinaasappel-roomkaasglazuur
Wortelen geven een zoete smaak aan gerechten, vandaar dat wortelen graag gebruikt worden voor de bereiding van cake. Deze wortelcake is door de toevoeging van sinaasappel-roomkaasglazuur en knapperige walnoten een stuk verrassender dan de traditionele variant en heeft een frisse nasmaak.