Volledig scherm
Gehakt. Foto ter illustratie. © Shutterstock

AH haalt vlees uit de winkels vanwege salmonella

Bij vleesproducent Weidenaar is de salmonella-bacterie aangetroffen bij een leverancier. Daarom haalt het bedrijf uit Dokkum een serie vleesproducten uit de handel. Albert Heijn verkoopt het vlees, maar heeft de betreffende producten inmiddels uit de schappen gehaald.

De bacterie is aangetroffen in de grondstof van een leverancier. Hierdoor kunnen enkele producten besmet zijn geraakt met de salmonella-bacterie, meldt AH.

Supermarktketen Albert Heijn verkoopt een aantal producten van Weidenaar. Het gaat om runderhamburgers, Waddenburgers, Waddengehakt, rundersaucijzen en Waddensaucijzen. De houdbaarheidsdatum op de mogelijk besmette producten is tot 7-11-2019 en 11-11-2019. Op de site van de vleesproducent Weidenaar staat een volledig overzicht van de producten.

Volledig scherm
De vlees van Weidenaar is door AH uit de schappen gehaald. © Shutterstock

Albert Heijn meldt dat de aangetroffen bacterie voedselinfecties kan veroorzaken. Salmonella is vooral gevaarlijk voor mensen met een zwakke gezondheid, ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Weidenaar vraagt klanten dringend de betreffende vleesproducten niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel waar ze gekocht zijn. De besmetting is inmiddels aangegeven bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Die heeft nog een melding op de site gezet.