Al die geinige soorten pindakaas, zijn die nou eigenlijk lekker? Drie kenners geven hun oordeel
Voor jou getestNu ook Snickers en M&M’s hun eigen pindakaas hebben gelanceerd, is het tijd om al die potten met bijsmaakjes onder de loep te nemen. Van chocola tot honing, en van kokos tot toffee.
Er was een tijd, nog niet eens zo lang geleden, dat je slechts de keus had uit twee soorten pindakaas: naturel of met nootjes. Langzaamaan verschenen er meer varianten op het toneel: light, biologisch, creamy, Amerikaans, crunchy, extra proteïnen...
Het hek was pas echt van de dam toen Calvé en Mister Kitchen het karamel-zeezoutmonster binnenlieten. Inmiddels geldt deze smaakcombinatie als de opblaaseenhoorn van het supermarktassortiment: ooit een origineel gebbetje, nu een tamelijk uitgekauwd cliché. Het zette wel de deur op een kier voor een keur aan andere smaken. Honing. Kokos. Chocola. Zelfs de snoepjesboeren van Snickers en M&M’s lanceerden dit jaar hun eigen pot pindakaas.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
1
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
PREMIUMVoor jou getest
‘Gezonde’ ijsjes, bevroren cocktails en snoep op een stokje: de gekste ijsjes van het jaar
Van groene hoorntjes tot wortelsmaak: ijsmakers kleuren steeds meer buiten de lijntjes met aparte smaken, kleuren en vormen. Een aanwinst in het vriesvak? Ons panel proeft voor. -
Koken & Eten
Zo maak je pasta wél goed klaar: ‘Spoel gekookte pasta nooit af met koud water’
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe, of niet? En hoelang laat je die pasta pruttelen? -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen.
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten mis je het vlees in dit recept helemaal niet. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
PREMIUMVoor jou getest
Deze smeuïge aardappelpuree uit een zakje komt als beste uit de test
Razendsnel een maaltijd bereiden op je campingpitje? Kant-en-klare aardappelpuree creëer je bijna letterlijk in een handomdraai. Ons panel proeft vast voor.