Volledig scherm
© Aldi

Aldi stopt gratis plastic tasjes voor fruit

Aldi gaat stoppen met gratis plastic tasjes voor fruit en groente. De discounter vraagt voortaan 1 eurocent per tasje om zo het gebruik van plastic terug te dringen. Aldi is naar eigen zeggen de eerste grote supermarktketen in Nederland die deze maatregel neemt.

De zakjes zijn voortaan gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. In het najaar introduceert Aldi een herbruikbare groente- en fruitzak. ,,We hopen dat onze klanten uiteindelijk gaan kiezen voor de herbruikbare groente- en fruitzak. Dit heeft bij meermalig gebruik de minste impact op ons milieu'', aldus een verklaring van het bedrijf.

Vorig jaar stopte Aldi al met de verkoop van eenmalige plastic boodschappentassen. Klanten kunnen alleen nog herbruikbare draagtassen kopen. Volgens het bedrijf werd hiermee al meer dan 200.000 kilo plastic bespaard.

Het terugdringen van plastic is bij alle supermarkten een groot issue. Albert Heijn wil verpakkingsmateriaal in de winkels terugdringen met 25 procent in 2025. Juist plastic is veel klanten een doorn in het oog, aldus AH. Om die reden verkopen Lidl en AH herbruikbare zakjes van nylon. 

Leven zonder plastic? Het kan, zegt Martine Haitjema-Bauhuis. Ze doet mee aan ‘Zero Waste’: 

  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.