Bakker komt met lekkernij voor het Songfestival: deze knapperige kokosbol heet ‘Jeangu Macroon’
Kasteel van Zuydt presenteert de ultieme songfestival-lekkernij: de Jeangu Macroon. ,,Het scheelt maar één letter, maar de smaak is beter dan de ouderwetse macron”, stelt de Schiedamse bakker Ronald Koorengevel.
De Jeangu Macroon is volgens de bedenker ‘een heerlijke knapperige kokosbol die zacht is van binnen, met een kapsel van haverkoek, versierd met mini smarties die symbool staan voor een kleurrijk Suriname’. Koorengevel bedacht de lekkernij vorig jaar al, maar toen werd er vanwege corona een streep gezet door het songfestival in Rotterdam.
Ik had alle benodigdheden al in huis, maar het hele feest kon helaas niet doorgaan.
,,Ik had alle benodigdheden al in huis, maar het hele feest kon helaas niet doorgaan. Omdat ik de Jeangu Macroon nog niet gepresenteerd had, kan ik nu in de herkansing.”
Waylon
Het kleurrijke gebakje is vanaf dinsdag te koop in de winkel van Koorengevel aan de Groenelaan in Schiedam en kost 2,25 euro per stuk. Overigens is het niet de eerste keer dat de bakker op ludieke wijze meelift op het songfestival. Eerder maakte hij ‘de Hoed van Waylon’ die in 2018 een groot succes was. Toen kon hij zijn bedenksel niet aan de zanger zelf laten proeven, nu hoopt Koorengevel dat de Jeangy Macroon de deelnemer wél bereikt.
,,Geen idee hoe ik met hem in contact moet komen, maar er liggen uiteraard een paar gebakjes klaar voor de echte Jeangu.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met bimi en burrata
Pasta met bimi en burrata is een klassiek zuid-Italiaans (Siciliaans) recept. De anjovis en basilicum zorgen voor een verrassende smaak. De burrata maakt de pasta helemaal af. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit kunnen supermarkten leren van initiatieven waarbij je als klant direct van de boer koopt
Rechtstreeks kopen van de boer wordt steeds populairder door initiatieven als streekboxen, groentepakketten en lokale thuisbezorgdiensten. Zijn de laatste dagen van de supermarkt geteld? -
Tachtig procent van de Europese automobilisten kent dit waarschuwingssymbool niet
Waarschuwingssymbolen in de auto die aangeven dat er iets mis is, kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral wanneer de techniek aan boord verandert. De opkomst van hybrides en elektrische auto's kan voor een hoop verwarring zorgen. -
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om?
-
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tapasspiesjes met patatas bravas dip
Bij een zomerse borrel met een ijskoud biertje mogen tapashapjes niet ontbreken. Alle hapjes serveren we aan spiesjes. Dat staat erg leuk op tafel en is gemakkelijk uit te delen. Naast Spaanse klassiekers zoals manchego, chili garnalen en chorizo bevatten deze spiezen ook homemade patatas bravas. -
Wat Eten We Vandaag: Traybake met tuinbonen, vegetarische kipstuckjes en mozzarella
Deze vegetarische traybake is ideaal voor doordeweeks. Met weinig ingrediënten zet je in een handomdraai een kleurrijke, voedzame maaltijd op tafel. -
PREMIUM
Het stikstofplan van experts: vlees niet dubbel zo duur, maar begin met 10 procent
Een groep van vooraanstaande experts, boeren en bestuurders presenteert vandaag een eigen stikstofplan. De experts willen dat boeren meer geld krijgen voor duurzame producten.