‘Ben je er klaar voor?’ Freestyle noedelrap maakt Chinezen hongerig
‘Een heerlijk bord, vette, noedels’. Geen klassieke, stoere, raptekst zou je denken, maar in China lusten ze er wel pap van.
Wat ooit een freestyle geintje was - in 2017 deed rapper Kris Wu een achteraf wat gênante presentatie over noedels tijdens een promofeestje van China’s grootste noedelproducenten - blijkt nu een megasucces. Destijds werden er de nodige grappen gemaakt over de artistieke uitglijder maar nu scoort Wu een onverwachte grote hit in China.
De 28-jarige ster, in heel bekend in China als ex-lid van de beroemde K-Popgroep EXO en de laatste jaren ook actief als acteur in Hollywood, maakte over de toch weinig spannende noedels een serieuze rap met video en die is binnen een week al bekeken door 100 miljoen Chinezen.
Beter nog, video en muziek hebben zo’n effect op Chinezen dat een Chinese app gespecialiseerd in het thuisbezorgen van noedelmaaltijden meldt te zijn overstelpt door bestellingen. Meer dan 90.000 bestellingen voor een kom noedels, ongeveer zoals bezongen door Wu, zijn geregistreerd.
De tekst die China extra trek in noedels geeft, gaat ongeveer zo: Ben je er klaar voor of niet/ Kijk naar deze noedels/ze zijn lang en breed/ net als deze kom/groot en rond/ ik kwam hier om te eten/ denkt dat het eten lekker is/ ik denk dat het heerlijk is/ je kwam hier om te eten/ als je deze kom naar je toetrekt ben je net zo gelukkig als ik/hey hey hey.
Het grootste compliment kreeg Wu waarschijnlijk van een rivaliserende rapper die meldde dat de rap hem hongerig maakte maar toen hij een noedelrestaurant belde voor een bestelling hij te horen kreeg dat er zestig wachtende vóór hem waren.
In 2005 werden in de Chinese provincie Qinghai 4000 jaar oude noedels gevonden. Deze waarschijnlijk uit gierst gemaakte noedels zijn nu de oudst bekende noedels ter wereld.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Deze populaire snack in het vliegtuig verkopen vrijwel alle maatschappijen
Maaltijden smaken anders op grote hoogte en de piepkleine galley (de keuken) is niet uitgerust voor grote gerechten. Maar vliegtuigvoedsel bepaalt voor een groot deel onze beleving van de vliegreis. Zeven handige weetjes op een rij. -
Koken & Eten
Zo zorg je ervoor dat vis niet aan de pan blijft plakken tijdens het bakken
In de keuken moet het zeker niet altijd ingewikkeld zijn. Soms word je al gelukkig van gewoon een lekker stukje gebakken vis met wat aardappelen en groenten. Toch blijft die vis soms plakken aan de pan of valt hij uit elkaar. Hoe voorkom je dat? Chef-kok Sean Uytterhaegen van het Antwerpse visrestaurant Marineau gidst je naar de lekkerste versie op je bord. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUM
Zonder kapsones: bij Fine in Veldhoven eet je bijzonder smaakvol
VELDHOVEN - Op de kaart bij restaurant Fine in Veldhoven vinden we uitsluitend verrassingsmenu’s. We leveren ons over aan de kundigheid van de chef-kok en de wijnspecialist. Alvast een spoiler-alert: de frieten!
-
Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte knoflooksaus
Deze heerlijke knoflooksaus maak je gemakkelijk zelf, en wint het absoluut van de kant-en-klare varianten. Dit heerlijke sausje mag niet ontbreken bij de barbecue, een broodje shoarma of is zeer geschikt als dip bij de borrel. -
Wat Eten We Vandaag: Nasi Goreng
Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is net zo gemakkelijk om nasi zelf te maken, dus kant-en-klare pakjes zijn niet nodig. Wij serveren ’m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch no-waste recept. Geschikt voor kliekjes dus. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?