BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans.
Delen per e-mail
Hoe vier je je duizendste uitzending? Met een feestdrankje natuurlijk. BinnensteBuiten-sommelier Lendl Mijnhijmer heeft twee versies van een cocktail gecreëerd waarin de ananas glorieert. Hieronder vind je de variant met wodka en eentje zonder alcohol. Waarom juist de ananas een hoofdrol speelt is te zien in de jubileumuitzending.
BinnensteBuiten-cocktail
Ingrediënten
60 ml wodka
20 ml ananassap
10-20 ml suikersiroop
10ml limoensap
half eiwit
enkele ijsblokjes
limoenrasp
blaadje salie
Bereiding
- Doe in een cocktailshaker achtereenvolgens vodka, ananassap, suikersiroop en limoensap bij elkaar.
- Doe daarna de halve eiwit erbij. Schud een seconde of 5.
- Doe daarna de ijsblokjes erbij en het blaadje salie en schud opnieuw.
- Schenk uit in een longdrinkglas, maar hou de ijsblokjes en salie achter in de shaker. Klein beetje limoenrasp erover strooien.
Proost!
Red Tulip-mocktail
Ingrediënten
60 ml ananassap
30 ml frambozensap
20 ml citroensap
enkele ijsblokjes
Bereiding
- Doe in een coktailshaker alle ingrediënten, even schudden en dan uitschenken in een longdrinkglas met een paar ijsblokjes.
De 1000ste aflevering van BinnensteBuiten is vanavond te zien om 18.50 uur op NPO 2.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Chef-koks maken bekende snacks na in nieuwe RTL-wedstrijd
Vanaf 27 april is het nieuwe programma Snackmasters op RTL 4 te zien. In de show, gepresenteerd door Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen, nemen acht chef-koks het tegen elkaar op om bekende snacks zoals Sultana’s en Hamka’s zo identiek mogelijk na te maken. -
PREMIUMvideo
Sanie (23) bezocht alle 173 McDrives van Nederland: ‘Heb honderden kipnuggets besteld’
Sanie Patty (23) tufte, in strijd tegen de coronaverveling, door alle 173 McDrives van Nederland. Hij bestelde overal eten en bewaarde zijn bonnetjes in twee goudgele plakboeken. ,,De lekkerste kipnuggets at ik in Enschede.” -
Koken & Eten
Havermelk in een paar jaar tijd enorm in populariteit gestegen
We drinken in Nederland nog altijd veel melk van de koe, maar plantaardige ‘melk’ is in opkomst. Vooral havermelk heeft een groeispurt gemaakt. Het is nu zelfs meer in trek dan sojamelk. -
Wat Eten We Vandaag: Orecchiette pasta met harissa kipgehaktballetjes
Deze zelfgemaakte kipgehaktballetjes met harissa pasta zijn ontzettend smaakvol én heel makkelijk te maken. Bovendien zijn ze heerlijk in combinatie met orecchiette pasta en een zelfgemaakte tomatensalsa. -
Koken & eten
‘Kefir is super gezond’: feiten en fabels rondom populair melkdrankje
We geloven niet alles zomaar. Daarom onderzoeken we hier de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: wat is er te claimen over melkkefir?
-
Wat Eten We Vandaag: Aubergineschnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes
Aubergines hebben een heerlijke vlezige textuur en zijn daarom ideaal als vleesvervanger. In dit gerecht maken we krokante schnitzels van deze donker paars gekleurde groente. Heerlijk in combinatie met gepofte tomaatjes en een puree van pastinaak en knoflook. -
Franse boeren vrezen voor mislukte wijn- en fruitoogst na strenge vorst
Na een reeks nachten met strenge vorst vrezen veel Franse wijnbouwers en fruittelers voor hun oogst. De omvang van de schade wordt momenteel vastgesteld, zei de Franse premier Jean Castex tijdens een bezoek aan getroffen boeren in Colombier-le-Cardinal in de zuidelijke regio Ardèche. -
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt.