PREMIUM
Bitterballen en bier bonden ons, maar de wekelijkse borrel op vrijdag dreigt uit te sterven
Koken & EtenZeker sinds corona wordt er op vrijdag veel thuisgewerkt in Nederland. Met als gevolg: de opkomst van de DoMiBo. ,,Vooral voor de zakelijke markt is de donderdag een populaire borreldag.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
PREMIUM
Dreigt vrijdagmiddagborrel te verdwijnen? ‘Hoop dat de rechter zich erover uitspreekt’
Het is dé plek waar aan het einde van de week lief en leed wordt besproken: de vrijdagmiddagborrel. Dreigt het informele samenzijn met collega’s te verdwijnen, nu ondernemers in Apeldoorn te horen krijgen dat het bij wet verboden is? ,,Ik hoop dat de rechter zich erover uitspreekt.” -
PREMIUMmet video
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
PREMIUM
Nederlanders over Duitsland: ‘Waag het niet in een grotere auto dan die van je baas rond te rijden’
Hoe goed kennen we onze oosterburen eigenlijk? Een zeer geoorloofde vraag aan de vooravond van de Bondsdagverkiezingen in Duitsland en nu er grote politieke veranderingen op komst lijken. Hoog tijd voor een rondgang langs allerhande Duitslandkenners, om meer te weten te komen over dit ogenschijnlijke gründliche en pünktliche volk.
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Crèmebrûléetaart
Wie houdt er nou niet van een crème brûlée als dessert? Kenmerkend is de zachte, romige binnenkant en de knapperige gekarameliseerde suikerlaag. Ditmaal maken we er taart van. -
Wat Eten We Vandaag: Loaded hotdog Asian style
De hotdog kent verschillende bereidingen. De variant met zuurkool en mosterd bijvoorbeeld is met recht een klassieker. Ditmaal kiezen wij voor een pittigere variant met koriander en srirachasaus: een aanrader.