PREMIUM
Hoe hobby van Rogier en Joost compleet uit de hand loopt: ‘Vakantiehuisje in Italië zou leuk zijn’
Koken & EtenRogier Duits (38) en Joost van den Heuvel (40) waren wel klaar met Nintendo en Netflix tijdens de lockdowns. ‘Laten we een limoncello brouwen’, bedachten de Oudewaterse vrienden tijdens een wandeling. Nog geen jaar later staat hun brouwsel bijna overal in het stadje op de kaart én zijn ze de trotse winnaars van een ‘Silver Medal’ van de International Wine & Spirit Competition.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Limburgs zuurvlees met frietjes
Limburgs zuurvlees is een streekgerecht dat lijkt op stoofvlees en hachee. De smaak is zoet, ondanks dat het vlees wordt gemarineerd in azijn. Dat komt door de toevoegingen van stroop en peperkoek. Dit vlees is heerlijk in combinatie met frietjes. -
Koken & Eten
Waarom een glas water in een restaurant of op een terras vaak niet gratis is
Een van de grootste ergernissen tijdens een gezellig etentje is wel dat glas water waar je plotseling toch voor blijkt te moeten betalen. Of het krijgen van een fles Spa blauw in plaats van kraanwater. Mag je als gast bepalen wat voor water je op tafel krijgt? En waarom wordt het in het ene restaurant in rekening gebracht en in het andere niet? -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolstamp met schelvis en Hollandse garnalen
Voor wie zowel van stamppot als van vis houdt, is deze stoemp met schelvis en Hollandse garnalen een ideaal gerecht.
-
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
-
-
Receptenwedstrijd
Sticky Mushrooms van Bar Bistro Calypso
De strijd om het lekkerste (vegan) recept is begonnen. Klimaatburgemeester Judith Lammers daagt restaurants uit hun recept te mailen naar 1Aarde040@gmail.com. Elke week komt er een nieuw recept online. De lezers kunnen het maken en later stemmen op de lekkerste.Eindhoven -
Wat Eten We Vandaag: Vegan appeltaart
Appeltaart, maar dan vegan. In dit recept gebruiken we plantaardige margarine en sojamelk, en dat doet niets af aan de smaak.