Braziliaanse vegaslager wil ook Nederland veroveren. ‘Over 20 jaar eten we bijna geen vlees meer’
Koken & etenMerken als De Vegetarische Slager en Beyond Meat hebben er een concurrent bij. Sinds deze week verkoopt de Braziliaanse vleesvervangersfabrikant Fazendo Futuro hamburgers, gehakt en gehaktballen in ons land. Onder de naam Future Farm liggen de plantaardige producten in de schappen van de kleine supermarktketen Marqt. Een interview met oprichter Marcos Leta. ,,Onze burgers zijn sowieso goedkoper.’’
Marcos Leta, u richtte vorig jaar april in uw woonplaats Rio de Janeiro Fazenda Futuro op met als doel Brazilianen minder vlees te laten eten. Dat is een gewaagde stap in een land waar de vleesconsumptie enorm hoog is.
Leta: ,,Klopt, na de VS eten we hier het meeste vlees ter wereld. Maar zelfs in Brazilië zie je een kentering. Elk jaar neemt onze vleesconsumptie af met 4 procent. Door toedoen van de corona-uitbraak ligt de vleesproductieketen extra onder vuur. Voor mij waren gezondheid, het milieu en niet te vergeten dierenwelzijn de redenen dat ik dit bedrijf heb opgericht. De vraag naar duurzame en smaakvolle vleesvervangers zal alleen maar toenemen. Met dank aan hoogwaardige techniek komen we ook steeds meer in de buurt van de juicy vleessmaak. Wij richten ons vooral op de vleeseter en flexitariër, minder op veganisten.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bakkers klaar, bakken maar (maar dan zonder tarwebloem)
Nu de schappen met bloem vaak leeg zijn, lijkt brood en cake bakken een stuk moeilijker. Dat hoeft het niet te zijn, weet Marike Bol van Oh My Pie. Zij bakt door haar glutenintolerantie al tien jaar zonder tarwebloem en legt uit welke alternatieven je kunt gebruiken. -
Koken & eten
Lidl breidt aanbod vegan en vega flink uit en introduceert eigen burger
Supermarktketen Lidl verdrievoudigt vanaf vandaag het aantal vegetarische en veganistische producten in de schappen. Binnen het vega-assortiment komt de discounter met de zogenoemde Next Level Burger. -
1
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.
-
PREMIUMKoken & Eten
Is opeten de oplossing voor de kreeftenplaag? 'Vissers gooiden tot wel 50 kilo per week terug'
De Amerikaanse rivierkreeft vormt een ware plaag in onze Nederlandse sloten. Maar als het aan twee ondernemers uit Moordrecht ligt, wordt deze kreeft een lekkernij op ons bord. Het jonge bedrijf maakt de schadelijke beestjes klaar voor consumptie. -
video
Cora (van Mora) neemt mensen in de maling met frikandel
Wilt u een frikandelletje? Cora van Mora fopte bezoekers van de horecavakbeurs Horecava met de populairste lekkernij van ons land. De nieuwe variant bevat geen vlees, maar dat vertelde het bekende reclamepersonage de nietsvermoedende snackers niet. -
Koken & Eten
Zo maak je pasta wél goed klaar: ‘Spoel gekookte pasta nooit af met koud water’
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe, of niet? En hoelang laat je die pasta pruttelen?