Catalaanse worstspiesen met citroen-kappertjesmayonaise
Hoe maak je varkensvlees nog lekkerder? Juist! Met nog meer varkensvlees, natuurlijk. Deze in bacon en salie gewikkelde Catalaanse worstspiesen zijn bijzonder eenvoudig en snel te maken. Breng de warmte je huis binnen met dit smaakvolle mediterrane grill-gerecht.
Ingrediënten (4 personen):
Citroen-kappertjesmayonaise:
- 2 eidooiers
- 1 tl scherpe mosterd
- 150 ml zonnebloemolie
- Sap en geraspte schil van ½ citroen
- 2 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el fijngehakte bladpeterselie
- Zout en peper naar smaak
- 12 Catalaanse worstjes
- 36 salieblaadjes
- 12 plakken gerookt ontbijtspek
- 1 grote zoete witte ui
Benodigdheden:
- 4 Barbecue-spiesen
- Barbecue voor direct grillen of grote grillpan
Bereidingswijze (voorbereiding ½ uur, bereiding ½ uur):
- Bereid een barbecue voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
- Maak de mayonaise door in een mengkom de eidooiers samen met de mosterd met een garde los te kloppen.
- Voeg vervolgens in een dunne straal langzaam de zonnebloemolie toe terwijl je met de garde blijft kloppen. Als je het goed doet, binden de eidooiers en de olie zich en ontstaat er een dikke emulsie.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Snijd de witte ui in acht partjes.
- Snijd de plakken gerookt ontbijtspek in de breedte doormidden en leg de twee helften naast elkaar, waarbij ze elkaar een beetje overlappen.
- Doe dit met alle twaalf plakken ontbijtspek.
- Leg vervolgens op elk setje drie salieblaadjes en wikkel de Catalaanse worstjes in de bacon en salie.
- Rijg nu om en om de Catalaanse worstjes en witte ui aan de spiesen.
- Gril de spiesen in circa 15 minuten boven het directe vuur van de barbecue, tot het ontbijtspek goudbruin en knapperig is en de worstjes stevig aanvoelen.
- Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise en je favoriete side dishes.
Eet smakelijk!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Wat Eten We Vandaag: Nasi Goreng
Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is net zo gemakkelijk om nasi zelf te maken, dus kant-en-klare pakjes zijn niet nodig. Wij serveren ’m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch no-waste recept. Geschikt voor kliekjes dus. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Rauwe kip afspoelen verspreidt juist meer bacteriën dan dat het wegneemt
Meer dan een kwart van de kip etende Nederlanders spoelt rauwe kip af onder de kraan om bacteriën weg te krijgen. Logisch, denk je misschien, maar juist door de spetters en het sap van de rauwe kip verspreiden de bacteriën zich door de keuken. Het Voedingscentrum raadt dan ook af om rauwe kip te wassen.
-
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest? -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.