Cora (van Mora) neemt mensen in de maling met frikandel
videoWilt u een frikandelletje? Cora van Mora fopte bezoekers van de horecavakbeurs Horecava met de populairste lekkernij van ons land. De nieuwe variant bevat geen vlees, maar dat vertelde het bekende reclamepersonage de nietsvermoedende snackers niet.
Er gaan duimpjes omhoog. Lekker? Ja hoor. Snackfabrikant Van Geloven, waarvan Mora onderdeel is, kan gerust zijn: de nieuwe frikandellen die visitekaartje Cora uitdeelde bij de horecavakbeurs Horecava kunnen op goede reacties rekenen.
Als de proevers te horen krijgen dat er geen vlees in de frikandel zit, zijn ze verbaasd. ,,Volgens mij zit je me in de maling te nemen”, is een van de reacties. ,,Niet te geloven toch?” roept Cora tegen een stel. ,,Nee”, zegt het in koor.
Goed nieuws voor snackfabrikant Van Geloven, die eerder al een kroket en bitterbal zonder vlees maar met de smaak van draadjesvlees op de markt bracht. En een volledig plantaardige ‘Kipkorn’, allemaal samen met De Vegetarische Slager en oprichter Jaap Korteweg. Mora verkocht volgens het snackbedrijf binnen een jaar meer dan een miljoen vegetarische producten. Zelfs de hardcore snacker is om, zo bezweert de nieuwe topman Jan Aaltzen.
Lastig
Het ontwikkelen was razend moeilijk, noteerde snackkenner en journalist John Bas anderhalf jaar geleden al in BN DeStem uit de mond van Jaap Korteweg, de vegaslager zelf. ,,Lastig, lastig", zei hij in de zomer van 2018. ,,We zijn ermee bezig. Natuurlijk wil ik een vegadel. Maar hij moet wel meteen goed zijn, het moet wel meteen de beste zijn qua smaak, qua textuur. Het lijkt simpel, maar in die zin is frikandel niet het makkelijkste om vega te maken.”
De eerste indruk is dat het is gelukt: de bezoekers van de beurs zijn allemaal vakmensen en de reacties zijn overwegend positief. In de vleesvrije frikandel zit soja (eiwit en vezels) en de kruiden die normaal gesproken ook in een gewone frikandel belanden. In de supermarkt komt een variant die ook je ook in de oven en airfryer kunt bereiden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Restaurants balen van gasten die ‘vergeten’ af te bellen: ‘Ze nemen gewoon niet meer op’
Een gezelschap van dertig man dat niet komt opdagen omdat ze de reservering ‘even waren vergeten’. Dit soort no-shows kosten horecaondernemers bakken met geld. In Utrecht vragen steeds meer zaken daarom om een aanbetaling bij het maken van een reservering. ,,Het theater vergeet je ook niet zomaar, toch?’’ -
PREMIUMMet video
Winterse kost op zomerdag tijdens WK Snert- en Stamppotkoken: ‘Ik wil graag laatste worden’
De keuken van het Alfacollege in Groningen is voor één dag veranderd in een strijdtoneel. Al weken lang proberen de deelnemers hun recept te perfectioneren om tijdens het WK Snert- en Stamppotkoken de eerste prijs binnen te halen. -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
Cora van Mora brengt feestnummer over bitterballen uit
Al meer dan dertig jaar prijst Cora van Mora, het alter ego van actrice Juliëtte de Wijn, gefrituurde snacks aan in reclamespots op tv. Deze passie heeft de snackkoningin nu in een feestnummer gestoken. Cora’s liedje Knallen met die ballen komt vandaag uit. -
De beste consoles voor op de achterbank
Het is zomer en dat betekent voor veel gezinnen een lange reis met de auto richting de vakantiebestemming. Wil je die rit iets comfortabeler maken of zit jouw kroost niet te wachten op zes uur lang ‘ik zie wat jij niet ziet’ spelen? Zorg dan dat je een handheld of draagbare spelcomputer meeneemt.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta carbonara
Een van de klassiekers onder pasta is de pasta carbonara. Vaak wordt deze bereid met room, maar volgens het klassieke Italiaanse recept wordt het gerecht gemaakt met ei en kaas. Simpel, maar ongekend lekker. -
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
Koken & eten
Roland deelt al 20 jaar lief en leed met een frikandel: ‘Beestjes laten hem nu links liggen’
‘Ik ben in het bezit van een frikandel van 31 december 1999. Altijd buiten de diepvries gehouden, anders is het niet zo moeilijk. Maar op oudejaarsdag is deze del twintig jaar oud geworden. Redelijk bijzonder, zeg maar.’