Dag van de lasagne: met deze zes verrassende varianten maak je er iets speciaals van
Koken & EtenHeb je een excuus nodig om lasagne te eten? Grijp de feestdag van de lasagne aan om er een te maken deze week. Het is onduidelijk waar de Dag van de Lasagne (29 juli) vandaan komt, maar de Italiaanse klassieker heeft veel fans. Hieronder vind je zes verrassende varianten van Eatertainment.
1. Groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas
Voor wie eens wat anders eten wil dan een lasagne met tomatensaus: probeer deze groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas.
2. Groentelasagne uit de airfryer
Een lasagneschotel komt uit de oven - óf uit de airfryer natuurlijk, want dat is eigenlijk ook een oven. Deze lasagne uit de airfryer is lekker romig met een hartige smaak door de geitenkaas en heeft een zoete smaak van de bietjes en tomatensaus.
3. Lasagne met rode biet en geitenkaas
Deze rodebietenlasagne is een vegetarische variatie op de klassieke lasagne. Tussen de verschillende lagen zit een zelfgemaakte bechamelsaus. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere, knapperige bite.
4. Lasagne met geitenkaas en spinazie
Deze lasagne is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is bovendien heel lekker door de combinatie van geitenkaas, spinazie en walnoten.
5. Lasagne met gegrilde groenten
Deze lasagne bestaat uit aubergine, courgette, gele paprika, mozzarella en parmezaanse kaas. Ziet er goed uit en smaakt volgens Eatertainment nog veel beter. Het fijne van lasagne is dat je vaak heel snel klaar bent en daarna de oven zijn werk laat doen. Zo kan jij in de tussentijd een drankje drinken.
6. Lasagne tricolore
Creatief met eten? Waarom niet. Zet eens een vrolijke ‘tricolore’-lasagne op tafel. Deze variant bouw je op met drie gekleurde sauzen op basis van verse ingrediënten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Terrastest: hoeveel betaal je voor een drankje? ‘Prijzen voelen steeds ongemakkelijker’
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’ -
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel? -
Koken & Eten
Barbecuesaus voor bij een gezellige avond? Draai de fles even om voor je je saus koopt
Als je barbecuesaus koopt voor je zomerse barbecue in de tuin, kijk dan even goed wat erin zit. De meeste sauzen zijn erg zout of erg zoet. Soms zelfs allebei. Het Voedingscentrum vergeleek de bekendste merken met elkaar. -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
-
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Heekfilet met knoflook-citroendressing en little gem
Heb je wel eens gehoord van heekfilet? Het is een zachte, smaakvolle witvis die je voor veel recepten kunt gebruiken. Serveer met pastinaakpuree, een zelfgemaakte knoflook-citroendressing en knapperige little gem. -
Koken & Eten
Klassiekers: met deze ijsjes groeiden hele generaties op
Tijdens de zomer zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Een lekker ijsje gaat er daarom bij velen van ons wel in. Wist je dat sommige ijsjes al tientallen jaren bestaan? Dit zijn de populairste ijsjes op een rij.