Dankzij deze handige truc kun je een halve avocado langer bewaren
koken & etenStel: je hebt zin in avocado, maar wilt niet de volledige vrucht opeten. Je blijft zitten met een half exemplaar, dat snel bruin wordt. Deze TikTokker heeft daar een handige oplossing voor gevonden.
De gebruikster noemt zichzelf kmag1 op het populaire platform. Haar gouden oplossing: gebruik een beetje water.
In een filmpje vult de Amerikaanse vrouw een plastic potje met een bodempje water. Ze legt de halve avocado (met pit) in het potje, zodat de ‘vruchtkant’ in het water ligt. Ze sluit het plastic doosje af met een deksel, om het vervolgens te bewaren in de koelkast.
Zo bewaar je een halve avocado
De video verzamelde meer dan 80.000 likes. Om te bewijzen dat het echt werkt, maakte de vrouw een vervolgvideo. 24 uur later haalde ze de avocado uit de koelkast en hij zag er nog perfect groen uit. Het enige wat ze nog deed, was de lekkernij droog deppen met een vel keukenpapier. Wij namen de proef op de som en zijn alvast overtuigd: qua kleur, smaak en textuur is de avocadohelft nog zo goed als nieuw.
Nu je weet hoe je je avocado langer goed houdt, maak je er nog veel meer lekkers mee. Probeer bijvoorbeeld eens deze crunchy tosti met avocado en zelfgemaakte ketchup:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
PREMIUMKoken & Weten
Is een opnieuw opgewarmde aardappel gezonder dan eentje die alleen is gekookt?
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is een opgewarmde aardappel echt gezonder? -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen? -
Wat is het bestbetaalde beroep van Nederland?
,,Ik ga datgene studeren waarmee ik het meeste geld kan verdienen’’, zei een vriendje van het kind van Peter Olsthoorn, journalist voor Intermediair. Maar in welke beroepsgroepen zijn de salarissen het hoogst, zowel in Nederland als in andere landen? Peter zocht het uit. -
PREMIUMKoken&Eten
Barbecuetips: neem de tijd en leg het vlees niet koud uit de koelkast zo op het hete rooster
Heerlijk rolbevestigend: op vakantie in Zuid-Frankrijk is het ineens meneer Hamersma die voor de spijzen zorgt. Want daar gloeien de kooltjes elke dag.
-
Koken & Eten
Waarom je nooit een koud ei in kokend water gooit en andere tips voor een perfect eitje
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de kok tips die koken makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: ook een lekker eitje koken vraagt aandacht. -
PREMIUMKoken & Eten
Barbecue-gekte slaat toe: waarom mensen steeds luxere barbecues en ‘beter’ vlees kopen
Met mooi weer komen ze massaal uit de schuur: de barbecue. Leveranciers van barbecues en barbecuevlees merken het direct. Ray van Voorthuijzen van Rays Barbecue Place in Alphen en Willem Zwart van The Smoke Pit in Schoonhoven zien bovendien na twee jaar corona dat de vraag naar betere en luxe barbecues toeneemt. -
‘Vleesvervangers goedkoper dan vlees door inflatie’
Door de sterk gestegen inflatie zijn vleesvervangers een goedkoper alternatief geworden voor vlees. Dat meldt ProVeg. De stichting, met als doel om versneld over te gaan op een plantaardig voedselsysteem, baseert zich op een studie van supermarktonderzoeker Questionmark.