De bezorgrobot van AH doet het rustig aan: ‘Lopend was sneller geweest’
Koken & etenVerbaasde blikken gisteren op de High Tech Campus in Eindhoven, waar supermarkt AH to Go een proef startte met een zelfrijdende bezorgrobot. Hij doet zijn werk op zijn dooie akkertje.
Delen per e-mail
Riley van Loon en David Rerimassie waren gisteren onder de eerste klanten die bij het AH to Go-filiaal op de High Tech Campus hun lunch bestelden om die te laten bezorgen door een autonoom rijdende robot. De ‘best wel lange’ levertijd bleek een aandachtspuntje.
Het gps-gestuurde en met sensoren uitgeruste blauwe karretje pendelt de komende twee weken stapvoets tussen de supermarkt en vier afleverpunten, verspreid over de campus. Bestellingen, vanaf vijf euro, zijn te plaatsen met de AH-app. Vooralsnog gaat het om een proef, maar als de techniek zich de komende tijd bewijst, wil AH de bezorgrobot op termijn op meer plekken inzetten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
Koken & eten Belgen enorm fier op hun frieten
Nederlanders zijn dol op friet, maar de Belgen zijn er nog trots op ook. Sterker, misschien is het wel de friet die het volk juist bij elkaar houdt, meent voedingshistoricus Peter Scholliers. -
Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch. -
Koken & eten Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)? -
Koken & eten McDonald's maakt Happy Meal iets gezonder
McDonald's stopt in Nederland voortaan groente of fruit in het bekende kindermenu. Bij hun Happy Meal kunnen kinderen vanaf vandaag iets gezonds kiezen als toetje, zoals meloen of worteltjes.
-
Wat Eten We Vandaag: Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip
De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
PREMIUM
Recensie Shinzo is een mekka voor de sushiliefhebber
Wie aan Japans eten denkt, denkt al gauw aan sushi. De Japanse keuken is méér dan dat. De gerechten zijn zeer divers en behoren tot de gezondste van de wereld. Beoordeling 7,4.