Volledig scherm
PREMIUM
Dat het restaurant vol zit zegt natuurlijk wel iets over De Be­leving. © Jean Pierre Reijnen/Van de Meulenhof

De chef van De Beleving in Sint-Oedenrode kookt vanuit het hart

RecensieRalf Dirven maakt zijn woorden waar. De chef-kok bereidt zijn gerechten met liefde. Dat proef je gewoon in zijn restaurant De Beleving in Sint-Oedenrode. Beoordeling: 7,6.

Mooie woorden op de website van De Beleving in Sint-Oedenrode lokken ons die kant op. Ralf Dirven staat achter het fornuis; zijn vrouw Noortje heeft de regie. Het credo van de chef-kok is om vanuit zijn hart te koken, met verse producten, vooral uit eigen streek. Michelin vermeldt dit restaurant sinds 2015 ook in de Bib Gourmand (zie kadertje) en zo’n aanbeveling krijg je niet zomaar.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.